سیب سلامت، در واقع نشان و آرم سازمان غذا و دارو میباشد. سازمان غذا و دارو این آرم را بر روی محصولاتی که فاکتورهای سالمی که این سازمان معین می نماید را داشته باشند قرار میدهد. درحقیقت این سیب، نمادی است از سوی این سازمان که بر سلامت محصول و نداشتن ضررهای آنی آن، صحه می گذارد البته این به معنای تایید طبیعی بودن و یا سلامت صددرصد محصولات نیست اما معیار خوبی برای تشخیص سالم بودن اجناس است.
یکی از اصلی ترین اهداف ایجاد چنین استانداری در کشور نیز همین موضوع بوده است؛ ارتقاء سطح سلامت جامعه و ترقیب ایرانیان به استفاده از محصولات بهداشتی و سالم.
ویژگی های نماد سیب سلامت
از ویژگی های بارزی که در طراحی نشان سیب سلامت بکار گرفته شده است می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- طراحی نشان سیب سلامت با توجه به اینکه در فرهنگ ایرانی سیب نماد سلامتی است انجام شده است.
- نماد با استفاده از دو رنگ سبز و آبی طراحی شده است. رنگ سبز نماد سلامت و رنگ آبی بیانگر آرامش و امنیت است.
- طراحی مرکز نماد مشابه چشم به نظر می رسد و بیانگر نظارت و کنترل سازمان غذا و دارو بر سلامت محصولات تولید شده است.
- سمت چپ آرم با حرف f طراحی گردیده که حرف اول کلمه انگلیسی (food) به معنای غذا است و سمت راست آرام با حرف D که حرف اول کلمه انگلیسی (drug) به معنای دارو می باشد نشان داده شده است.
- در بالای آرم برگ سبزی دیده می شود که نماد خط مشی روبه رشد سازمان و روند ارتقای سازمان غذا و داروست.
- در پایین آرم عبارت ایفدا(IFDA) که مخفف کلمه انگلیسی (Iran Food and Drug Administration) که به معنی سازمان غذا و داروی ایران است قرار گرفته است.
- در پایین ترین قسمت آرم نیز عبارت سازمان غذا و دارو به عنوان مجری طرح سیب سلامت دیده می شود.
- اعتبار استفاده از نشان سیب سلامت به مدت دو سال است و در صورتی که تولید کننده در این مدت شرایط مطلوب جهت دریافت نشان را حفظ کرده و یا ارتقا داده باشد مجدد می تواند آن را تمدید کند.
- سیب سلامت دارای تکنولوژی بالا، کاربری آسان و پیچیدگی درونی می باشد.
- ثبت تمامی اتفاقات رخ داده در محل وقوع مثل خدمات، مجوزها، فرایندها.
- مهندسی مجدد فرایندها.
- گزارش های جامع و کامل از سیستم.
- خدمات کاربری بر اساس حداقل امکانات سخت افزاری و بسترهای ارتباطی.
- داشبوردهای مدیریتی برخط.
سیب سلامت به چه کالاهایی اعطا می شود؟
سیب سلامت هم به کالاهای وارداتی اعطا می شود و هم به کالاهایی که در داخل کشور تولید می شود؛ حتی کارآفرینان مشاغل خانگی نیز می توانند برای گرفتن آن اقدام کنند و اعتبار محصولات خود را به درجه بالاتری برسانند.
کالای مد نظر باید واجد شرایط زیر باشد تا سیب سلامت به آن اعطا شود:
♦ پروانه ساخت برای کالا داشته باشند.
♦ مواردی که از جانب سازمان غذا و دارو که از گذشته اعلام گردیده است را رعایت نموده باشند.
♦ عدم به کارگیری از مواد افزونی شیمیایی تصنعی و مصنوعی.
♦ حداقل واحد سنجش کالری به کار گرفته شده در فرآورده.
♦ عدم وجود عامل های خطرناکی به مانند اسیدهای چرب ترانس.
♦ حتی الامکان از مواد اولیه طبیعی استفاده شده باشد.
♦ عدم استفاده از سموم دفع آفات نباتی و داروهای دامپزشکی و… در روند تولید
♦ محصولاتی که شرایط و آیین نامه های اعلام شده از سوی سازمان غذار و دارو را رعایت کرده باشند.
♦ محصولاتی که برای تهیه آنها از نمک اندک و یا حداقل استفاده شده است
♦ محصولاتی که در تولید آنها از مواد افزدونی شیمیایی دارای سنتیک استفاده نشده است.
♦ محصولاتی که کالری آنها با کاهش استفاده از کربوهیدراتهای ساده و چربی ها کمتر شده است.
♦ تولیداتی که با استفاده از مکمل های مجاز مانند ویتامین ها و … غنی سازی شده اند.
♦ محصولاتی که کیفیت آنها با استفاده از مواد فراسودمند (پروبیوتیک، سن بیوتیک و…) بهبود یافته اند.
♦ محصولاتی که از تکنولوژی های مدرن جهت افزایش و بهبود ارزش تغذیه ای محصول استفاده می کنند.
♦ محصولاتی که با استفاده از تغییر فرمول، کیفیت محصولشان در جهت ارتقا سلامت بهبود یافته است.
البته باید اشاره کرد که کارآفرینان نباید با گرفتن سیب سلامت، کار را تمام شده بدانند؛ درمدت زمان اعتبار سیب سلامت، تمام این موارد باید بطور کامل رعایت شوند چراکه کارشناسان غذا و دارو، همواره به مجموعه مربوطه سر زده و از روند تولید بازدید می کنند و درصورت مشاهده کوچکترین تخلف، اعتبار اعطایی لغو خواهد شد.
مزایای اخذ سیب سلامت
گرفتن سیب سلامت فواید بسیاری دارد. یکی از اصلی ترین و مهمترین آنها، ایجاد حس اعتماد در مشتری است.
این نماد، خود نشاندنده سیبی است که در فرهنگ ایرانی، بعنوان نماد سلامتی شناخته می شود. زمانی که یک کارآفرین از این نماد برروی محصول تولیدی خود استفاده می کند؛ این پیام را به مشتریانش القا می کند که تنها درآمدازیی و سود نیست که برایش مهم است بلکه به سلامت هموطنان و خریداران محصول خود نیز اهمیت می دهد. این موضوع در بلندمدت می تواند خرید محصولات این تولید کننده را بیشتر کرده و بطور غیرمحسوس، در درآمدزایی او تاثیرات مثبتی داشته باشد.
اهمیت آگاهی از نشان سیب سلامت
یکی از اهداف درج نشان سیب سلامت برروی بسته بندی محصولات آگاهی دادن به مصرف کننده درباره جدول تغذیه ای محصول است که در کنار این نشان به صورت یک جدول رنگی قرار گرفته است. آنچه در این جدول مشاهده می شود مقادیر انرژی، قند، چربی، اسیدهای چرب ترانس و نمک می باشد و مصرف کننده با توجه به این رنگ ها می تواند سلامت یا عدم سلامت محصول را تشخیص دهد. کالاهای که در گروه کالاهای آسیب رسان به سلامت هستند عبارتند از: فراورده های پروتئینی مانند سوسیس، همبرگر، کالباس، نوشابه های گازدار، انواع چیپس و پفک و اسنک لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق و غیر استاندارد و … .
هشدار تغذیه ای که اغلب از سوی سازمان غذا و دارو مطرح می شود استفاده نکردن از این محصولات یا مصرف حداقلی آنهاست و به معنای ممنوعیت استفاده از این محصولات نیست.
مراحل اخذ سیب سلامت چیست؟
فرد متقاضی ابتدا باید در پورتال اینترنتی سازمان غذا و دارو به نشانی https://www.fda.gov.ir ثبت نام کند تا درخواست اخذ نماد سیب سلامتش وارد پروسه بررسی شود. پس از بررسی سازمان نظارت بر محصولات غذایی معاونت غذا و دارو در دانشگاه علوم پزشکی و پس از آن هم کمیته کشوری، اعتبارنامه محصول صادر شده و به مدت دو سال دارای نماد سیب سلامت خواهد بود. پس پایان این دو سال نیز، برای تمدید اعتبار، مجدد از سوی این سازمان بررسی صورت خواهد گرفت.
دقت داشته باشید که نشان سیب سلامت به همگی صنایع تولیدی در ایران که پروانه ساخت و احداث را از سازمان بهداشت دریافت نموده اند، داده می شود و این نشان بیانکننده این است که از نظر کیفیت و گواهینامه های جهانی و در بین المللی سود مند را دارا میباشند.
روش های استعلام به شرح زیر است:
یکی از راههای استعلام محصول، مراجعه به اینترنت و استعلام محصول از سامانه اینترنتی سازمان به آدرس www.ttac.ir است به این ترتیب که بعد از ورود به سامانه اینترنتی رو گزینه استعلام کدرهگیری کلیک کرده و با وارد کردن uid در کادر مربوطه و انتخاب گزینه جستجو منتظر نتیجه می مانند.
همچنین می توانید بعد از کسب اطمینان خاطر از عدم مخدوش یا پاره بودن برچسب قسمت مورد نظر را به دقت خراشیده تا کد ۱۶ رقمی درج شده بر روی بسته بندی محصول نمایش داده شود سپس با ارسال این کد به شماره ۲۰۰۰۸۸۲۲ پاسخی مبنی بر صحت یا عدم صحت کد ارسال شده، دریافت می کنند و چنانچه بعد از ۱۰ دقیقه پاسخی دریافت نشد باید مجدد کد را ارسال کنند.
علاوه بر دو راه فوق، افراد می توانند با مراجعه به سامانه اینترنتی سازمان غذا و دارو به آدرس ttac.fdo.gov.ir، نرم افزاری که برای کنترل و رهگیری این فراورده ها در اختیار خریداران کالاهای سلامت محور قرار داده شده است را دانلود کرده و با نصب آن بر روی گوشی های تلفن همراه از آن جهت استعلام محصولات استفاده کنند.
باسلام و درود خدمت دست اندرکاران محترم کادر پزشکی
احتراما نوعی دم نوش گیاهی برای از بین بردن سنگ کلیه مهیا شده است که این دم نوش در از بین بردن سنگها تا اندازه ۱۵ میل کارساز صددر صدی بوده و تاکنون تعداد زیادی که از ناراحتی سنگ کلیه رنج می کشیدند از این دارو استفاده کرده اند که خوشبختانه رضایت بخش بوده و این داروی گیاهی موجب از بین رفتن سنگ کلیه شده است.
نکته و سوال اینجاست که جهت گرفتن (علامت سیب)، نحوه دریافت لیبل و برچسب (سیب) چگونه است. از اینکه راهنمایی های لازم را در این امر ارائه می نمایید کمال تقدیر و تشکر را دارم.
باسلام و درود خدمت دست اندرکاران محترم کادر پزشکی
احتراما نوعی دم نوش گیاهی برای از بین بردن سنگ کلیه مهیا شده است که این دم نوش در از بین بردن سنگها تا اندازه ۱۵ میل کارساز صددر صدی بوده و تاکنون تعداد زیادی که از ناراحتی سنگ کلیه رنج می کشیدند از این دارو استفاده کرده اند که خوشبختانه رضایت بخش بوده و این داروی گیاهی موجب از بین رفتن سنگ کلیه شده است.
نکته و سوال اینجاست که جهت گرفتن (علامت سیب)، نحوه دریافت لیبل و برچسب (سیب) چگونه است. از اینکه راهنمایی های لازم را در این امر ارائه می نمایید کمال تقدیر و تشکر را دارم.
سلام الان TV یا صدا و سیما تبلیغ فروش خمیرندان طبیعی با نشان سیب سلامت دارد خیلی ساده آن ماده سفید رنگ ژلاتینی درون تیوپ که خودش ماده شیمیایی است و دوم کالای که زمینه داروی هم دارد برای دهان و دندان که باید تست زمان مصرف حداقل یک سال به بالاست و کارشناسان سازمان خبر از ضرر و زیان آن در طول مصرف ندارند آخر چطوری نشان سیب سلامت گرفته و آگهی پخش شده در صدا و سیما برای عوام یعنی تایید دولتی شده حال آمدیم ضرر داشت که ضربه به آبروی حکومت است خواهشاً جواب بدهید
بازتاب: طرح توجیهی تولید سوسیس و کالباس 🌟1401(فرآورده های گوشتی)
سلام آیا برای تولید نان در کارخانه جهت اخذ سیب سلامت الزام به ایجاد آزمایشگاه در کارخانه است یا می توان با انعقاد قرارداد با آزمایشگاههای بیرون این موضوع مرتفع می گردد؟ چون هزینه ایجاد آزمایشگاه برای یک واحد تولیدی تازه تاسیس بسیار بالاست