خانواده مانند ساختمانی است که زن و شوهر ستون های اصلی آن را تشکیل میدهند و متارکه و طلاق زوجین از همدیگر ،نابودی کانون گرم و آرام بخش زندگی است که اثرات جبران ناپذیری بر اعضاء خانواده میگذارد. اصطلاحاتی مانند اجرای متن صیغه طلاق ، حق تقاضای طلاق زن از مرد و علت طلاق زوجین از همدیگر و حکم متارکه زن از شوهر چه میباشد؟
اولین علت اصلی طلاق گرفتن در جامعه ایران، نداشتن شناخت مناسب زن و شوهر نسبت به یکدیگر پیش از ازدواج است. به بیان دیگر خانواده و خود فرد نسبت به خصوصیات و ویژگیهای شخصیتی و رفتاری شریک آینده زندگیاش آگاهی ندارد.
دلیل دیگر طلاق در جامعه ایران نداشتن تفاهم و عدم توانایی زن و شوهر در گفتگو کردن است. متاسفانه از هر ۱۰ زوج، کمتر از ۳ زوج توانایی گفت وگو کردن به شیوه مناسب را دارند. باید به این مسئله توجه داشت که وقتی نتوان با گفت وگو به حل مسئلهای پرداخت، مشکلات زیادی ایجاد خواهد شد.
دلیل دیگر طلاق زوجین دخالت هایی است که بیشتر از طرف خانواده ها بوجود میاید. متاسفانه بسیاری از زن و شوهرها این اجازه را به خانوادههایشان میدهند که از همان روزهای اول ازدواج در زندگیشان مداخله کنند. علت این دخالت به وابستگی فرد به خانواده اش برمیگردد.
حکم متارکه زن از شوهر یا به عبارتی طلاق زوجین از همدیگر به دو نوع رجعی و بائن تقسیم خواهد شد و طلاق بائن نیز به طلاق خلع و مبارات تقسیم میشود.
نکات طلایی قبل از اقدام به طلاق زوجین از همدیگر
قبل از اقدام به اجرای متن صیغه طلاق و متارکه زوجین لازم است زن و شوهر نکاتی را بدانند:
۱- طلاق زوجین از همدیگر از چه روش هایی امکان پذیر است؟
طلاق زوجین از همدیگر به سه طریق امکان پذیر میباشد:
- ساده ترین شکل وقوع طلاق زمانیست که زن و شوهر بر مساله طلاق توافق داشته باشند و دیگر مایل به ادامه زندگی با هم نباشند. این نوع طلاق به طلاق توافقی معروف است که از اختیار مرد در طلاق ناشی میشود.
- نوع دیگر متارکه زن و شوهر که اساس تمام قوانین طلاق میباشد طلاق به خواست و اراده مرد است.
- طلاق از طرف زوجه که این نوع طلاق تنها در صورتی است که زوجه یکی از شروط ضمن عقد را داشته باشد.
۲ – طلاق توافقی زن و شوهر به چه صورتی میباشد؟
زمانه عوض شده است. این فقط انتخاب همسر و ازدواج نیست که دور از همه رسوم سنتی و حرف و حدیثهای فامیل انجام میشود؛ حتی طلاقی که دعوا و تهدید و قشونکشی خانوادگی با خود داشت، حالا به اتفاقی آرام و بیسر و صدا تبدیل شده است به نام طلاق توافقی . انگار نه انگار این زوجی که کنار یکدیگر روی صندلیهای دادگاه خانواده نشستهاند، چند سالی از عمرشان را زیر یک سقف با یکدیگر هدر دادهاند.
آنها همین که از آن چند سال حرف میزنند، میگویند: هم اون خوب بود و هم من؛ ولی با هم تفاهم نداشتیم. طلاق توافقی بدین شکل است که مرد و زن پس از اینکه ادامه زندگی مشترک را به صلاح تشخیص ندادند میتوانند با توافق در خصوص مهریه و نفقه و اجرت المثل و حضانت فرزند برای طلاق توافقی اقدام کنند.
۳ – متارکه از طرف مرد به چه صورتی میباشد؟
مرد حق طلاق دارد و میتواند در هر زمانی برای طلاق همسرش اقدام کند ولی این به آن معنی نمیباشد که حق و حقوق زن ضایع شود بلکه مرد زمانی میتواند زن را طلاق دهد که تکلیف حق و حقوق زن را مشخص و پرداخت کند که این حق و حقوق عبارتند از: مهریه، نفقه، اجرت المثل، شرط تنصیف دارایی.
یکی از نکات حائز اهمیت در زمانی که طلاق از سوی مرد صورت میگیرد اگر درخواست طلاق زوجین مربوط به بد رفتاری زن نباشد در این صورت زوج نصف اموالی که بعد از عقد نکاح حاصل شده است را باید طبق دستور دادگاه به زن پرداخت کند.
۴ – طلاق از طرف زن یا حکم متارکه زن از شوهر به چه صورتی میباشد؟
در حالت کلی زن حق طلاق ندارد و حق طلاق زوجین به مرد داده شده است مگر در صورتیکه زن یکی از موارد زیر را داشته باشد:
- در مواردی که قانون به زن حق تقاضای طلاق زن از مرد داده است که همان شروط ۱۲ گانه ضمن عقد ازدواج میباشد.
- در مواردی که زن به صورت شرط ضمن عقد ازدواج یا عقد لازم دیگر وکالت بلاعزل برای اجرای متن صیغه طلاق گرفته باشد.
۵ – در صورتیکه فرآیند طلاق زوجین از همدیگر توسط وکیل انجام شود چه مزایایی دارد؟
- در کمترین زمان ممکن با توجه به نوع طلاق انجام خواهد شد.
- نیازی به حضور زن و مرد در دادگاه نمیباشد.
- نیازی به حضور زن و مرد در جلسات مشاوره و یا داوری نمیباشد و وکیل به جای آنها در جلسات مشاوره و داوری شرکت خواهد کرد.
- اگر طلاق توافقی باشد توافقات زن و مرد توسط وکیل صورت جلسه و مطابق آن حکم صادر میشود.
- اجرای متن صیغه طلاق هم بدون حضور زن و مرد و توسط وکیل میباشد.
مراحل اعطای وکالت به وکیل در خصوص طلاق زوجین از همدیگر
- زن یا مرد مصمم برای انجام طلاق هستند.
- خوب اکنون شما نیاز به وقت حضوری دارید تا مدارک خود را تحویل وکیل متخصص امور خانواده و طلاق دهید. (برای دریافت وقت با دفتر تماس حاصل فرمائید)
- پس از گرفتن وقت حضوری با وکیل مدارک خود را تکمیل و به همراه داشته باشید.
- زن و مرد در حضور وکیل خود تمامی دلایلی که او را مجبور به اقدام برای جدایی کرده است شرح می دهد تا وکیل بنا به شرایط ایشان برای اجرای متن صیغه طلاق اقدام نماید.
- تنها در این مرحله هر یک از زوجین برای تحویل مدارک به وکیل مربوطه به دفتر مراجعه می کند و از اینجا به بعد کلیه مراحل توسط وکیل انجام می شود.
- سپس صیغه طلاق جاری می شود (صرفا با حضور وکیل زن یا مرد) در شناسنامه ثبت می شود و مدارک تحویل زوجین می شود.
- طلاق انجام شد و تمامی مراحل به پایان رسید.
محاسبه مهریه در اپلیکیشن دادمان
موسسه حقوقی سروش نافع دادمان (شعبه مرکزی کرج) با همکاری تیمی قدرتمند و متعهد متشکل از حقوقدانان مجرب، وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه و کارشناسان در حوزه های مختلفی از جمله خانواده و ثبت و صنایع و مالی و کیفری و حسابداری با هدف ارائه خدمات گسترده مشاوره حقوقی و داوری و قبول انواع وکالتهای حقوقی و کیفری و خانوادگی در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و در راستای تکریم ارباب رجوع اقدام به راه اندازی اپلیکیشن دادمان کرده است و یکی از بخشهایی که در این اپلیکیشن با استقبال زیاد کاربران روبرو شده بخش محاسبه مهریه میباشد. برای دریافت لینک اپلیکیشن و نصب آن روی عکس زیر کلیک کنید:
گلچینی از سوالات مربوط به متارکه و طلاق زوجین از همدیگر
سوال اول : من یک شوهر ۳۲ ساله هستم. اگر بخواهم همسرم را طلاق بدهم چیکار باید انجام دهم؟
مرد حق طلاق خواهد داشت و میتوانید بعد از پرداخت حقوق همسر خود، برای اجرای متن صیغه طلاق ایشان اقدام کنید.
سوال دوم : من زنی ۲۷ ساله هستم. به دلیل اینکه همسرم مرا کتک میزند و معتاد است قصد طلاق دارم. چه کاری باید انجام دهم؟
شما میتوانید با استناد به شروط ضمن عقد و تماس با دفتر و گرفتن وکیل برای طلاق اقدام کنید.
سوال سوم : زن و شوهری که به دلیل عدم تفاهم قصد طلاق توافقی را دارند چه کاری باید انجام دهند؟
ابتدا زن و شوهر باید در خصوص تمامی مهریه و نفقه و اجرت المثل و حقوق دیگر توافق کنند سپس میتوانند ضمن تماس با دفتر وکیل بگیرند.
سوال چهارم : آیا بعد از طلاق توافقی زوجین ، زن میتواند به مهریه خود رجوع کند؟
اگر طلاق توافقی در قبال بذل مهریه باشد دیگر زن نمیتواند به مهریه خود رجوع کند.
سوال پنجم: اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد میتواند مهریه خود را هم مطالبه کند؟
بله اگر زن وکالت در طلاق داشته باشد میتواند تمامی حقوق خود را از مرد مطالبه کند.
خانواده به عنوان مهم ترین و با قداست ترین نهاد اجتماعی در عرصه مناسب فردی و گروهی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و به لحاظ عرفی و حقوقی در پی ازدواج و نکاح فی ما بین زن و مرد شکل می گیرد . خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی از حمایت برخوردار بوده و دارای حقوقی می باشد از این رو حل و فصل اختلافات در دادگاه خانواده ظرافت های خاص خود را دارد.موسسه حقوقی سروش نافع دادمان با بهره گیری از مجرب ترین وکلا و کارشناسان حوزه خانواده آماده ارایه کلیه خدمات در خصوص مساله ازدواج و طلاق زوجین از همدیگر و حکم متارکه زن از شوهر و حق تقاضای طلاق زن از مرد و اجرای متن صیغه طلاق میباشد:
برای مشاوره و گفتگو با وکلای امور خانواده اینجا کلیک کنید!
گردآورنده : موسسه حقوقی سروش نافع دادمان