مهاجرت تحصیلی
تحصیل در کشورهای توسعه یافته و مدرن علاوه بر اینکه می تواند آینده مناسبی از لحاظ فرهنگی و شغلی برای فرد رقم بزند، امکان برای دانشجویان مستعد دریافت بورسیه تحصیلی فراهم گردیده است که شانس خود را برای دریافت بورسیه تحصیلی از برترین دانشگاههای دنیا، آزموده و درخواست ارزیابی دریافت بورسیه تحصیلی خود را داشته باشند.
تحصیل در اتریش
کشور اتریش از کشورهای مرکزی اروپا بوده و پایتخت آن وین می باشد. تحصیل در اتریش به منزله یکی از راه های مهاجرت به اتریش و امکان زندگی در یکی از بهترین کشورهای اروپایی با بهترین امکانات رفاهی و اموزشی می باشد.
از مهمترین شرایط تحصیل در اتریش شرط سن، شرط دانستن زبان آلمانی، گپ تحصیلی افراد بیش از ۵ سال نباشد، داشتن تمکن مالی جهت نشان دادن هزینه زندگی و تحصیل یک سال خود میباشد.
تحصیل در مقاطع مختلف در اتریش
مقطع لیسانس:
تحصیل در اتریش در مقطع لیسانس و در دانشگاههای رایگان نیاز به قبولی در دانشگاههای ایران و کنکور دارد. اخیرا بعضی از دانشگاهها ی اتریش مدرک دانشگاه آزاد را قبول ندارند و بعضی از دانشگاههای اتریش مدرک دانشگاه آزادرا قبول دارند. پذیرش در رشته های حقوق، فلسفه، علوم اجتماعی، بعضی دیگر رشته ها با مدرک دانشگاه ازاد و به سادگی میسر است.سفارت اتریش در مقطع لیسانس و با نامه پذیرش دانشگاه هم به شما که دانشجو هستید و هم به همراهان شما ویزا می دهد.
فوق لیسانس:
در مقطع فوق لیسانس دانشگاههای اتریش به شما ویزای تحصیلی تعلق می گیرد، همچنین سفارت اتریش به همراهان شما نیز در این مقطع ویزای تحصیلی می دهد اگر در اتریش استاد و یا همان سوپروایزر مورد نظر را پیدا کنید می توانید از این طریق در امد هم داشته باشید.
مقطع دکترا:
تحصیل در مقطع دکترا در اتریش اندکی پیچیدگی دارد. برای تحصیل در مقطع دکترای دانشگاههای اتریش شما می بایست علاوه بر قبولی کنکور در بعضی رشته ها نظیر رشته های فنی حتمأ استاد راهنما یا همان سوپروایزر را از ایران پیدا کنید. البته در بعضی رشته ها نظیر رشته های انسانی به شما فرصت داده می شود که به اتریش آمده و ظرف یکسال استاد خود را پیدا کنید. اگر در اتریش استاد یا سوپروایزر را بیابید می توانید از این طریق درامد داشته باشید معمولا اساتید حقوقی حدود هزار تا دو هزار یورو به دانشجویان خود پرداخت می کنند که کفاف زندگی در اتریش را می نماید.
بورسیه تحصیلی در اتریش
به طور کلی بورسیه های تحصیلی در هر کشور وجود دارد و این بورس ها در مقاطع لیسانس ، فوق لیسانس ، دکترا متفاوت می باشد ، برای مثال اخذ بورسیه در مقطع لیسانس بسیار سخت تر از فوق لیسانس و دکترا خواهد بود ، گفتنی می باشد که اخذ بورسیه در مقطع دکترا نیز راحت تر نسبت به مقطع فوق لیسانس می باشد ، به طور کلی گفتنی می باشد که بورسیه تحصیلی مختص به مقطع دکترا می باشد.
کار ضمن تحصیل در اتریش
کار ضمن تحصیل در اتریش یکی از مسائل مهم دانشجویانی است که مشغول تحصیل در اتریش میباشند.اگر می خواهید کار ضمن تحصیل در اتریش داشته باشید ، لطفا در مورد مقررات قانونی قبل از شروع اشتغال اطلاعات کسب کنید. کار غیر قانونی در اتریش ممکن است به جریمه یا مجازات زندان و همچنین اخراج از کشور منجر شود.اجازه کار دانشجویان خارجی در مشاغل درآمدزا در اتریش بستگی به ملیت آنها و نوع شغل مورد نظر آنها دارد. این کار نباید بر پیشرفت تحصیلی تاثیر بگذارد، چرا که تحصیل باید هدف اصلی اقامت در اتریش باشد.
معمولا افرادی که در کشور اتریش مشغول به تحصیل هستند اجازه کار کردن در حین تحصیل را دارند ولی این اجازه کار در حین تحصیل با توجه به مقطع تحصیلی افراد محدود میباشد که معمولا افراد دانشجو در مقطع لیسانس ۱۰ تا ۲۰ ساعت، در مقطع فوق لیسانس بین ۲۰ تا ۳۰ ساعت، در مقطع دکترا بین ۳۰ تا ۴۰ ساعت در هفته اجار کردن را خواهید داشت ولی زمانی که تحصیل به اتمام میرسد افرادی که قصد اقامت بعد از تحصیل از طریق کار را دارند میتوانند در یک دوره اطمینانی که مدت ان بین ۶ ماه تا ۱سال میباشد به دنبال کار بگردند و بعد از اینکه کار مورد نظر خود را پیدا کردند به انها کارت قرمز سفید قرمز داده میشود که با داشتن کارت قرمز سفید قرمز میتوانند در کشور اتریش مشغول به کار شوند که معمولا این اجازه کار در بدو امر به مدت یک سال میباشد و بعد از سپری شدن این زمان یک ساله این اجازه کار به مدت دو سال تمدید میشود و بعد از اینکه این مدت دو ساله به پایان میرسد اجازه اشتغال به کار به مدت دو سال دیگر تمدید میشود و بعد از به پایان رسیدن اجازه کار ۲ سال دومی، اجازه کار به مدت ۵ سال تمدید میشود و بعد از طی این مدت ۵ ساله افراد میتوانند به صورت نا محدود در کشور اتریش مشغول به کار شوند و معمولا بعد از طی این زمان ۵ سال اقامت دائم صادر میشود.
کشور استرالیا یکی از پرطرف دارترین کشورها برای مهاجرت می باشد و هر ساله مهاجرین بسیاری از سراسر دنیا جذب این کشور زیبا می شوند. دانشگاه های استرالیا به علت دارا بودن بهترین متد های آموزشی همچون متد های به کار رفته در دانشگاه های آمریکا و انگلیس، سالانه پذیرای تعداد زیادی از دانشجویان می باشند.
تحصیل در استرالیا
بررسی کلی شرایط تحصیل در استرالیا
- تحصیل در بهترین دانشگاه های دنیا با برترین سیستم آموزشی
- امکان اخذ اقامت برای والدین و خواهر و برادر، برای متقاضیان زیر ۱۸ سال
- امکان اخذ اقامت برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال برای متقاضیان متأهل
- امکان اقامت پس از تحصیل و جستجوی کار به مدت ۱۸ ماه
تحصیل در استرالیا و شرایط عمومی آن
کشور استرالیا یکی از پرطرف دارترین کشورها برای مهاجرت می باشد و هر ساله مهاجرین بسیاری از سراسر دنیا جذب این کشور زیبا می شوند. دانشگاه های استرالیا به علت دارا بودن بهترین متد های آموزشی همچون متد های به کار رفته در دانشگاه های آمریکا و انگلیس، سالانه پذیرای تعداد زیادی از دانشجویان می باشند. یکی دیگر از دلایل انتخاب استرالیا ارائه بهترین خدمات شهروندی و همچین آب و هوای خوب و وجود فرصت های شغلی مناسب تقریبا برای همه گرایش ها و رشته ها می باشد.
تحصیل در مدارس استرالیا در مقاطع مختلف، برای افراد با سن کمتر از ۱۸ سال امکان پذیر می باشد. دانش آموزان از سن ۷ سالگی در مقطع ابتدایی به تحصیل می پردازند و تا پایان سن ۱۲ یا ۱۳ سالگی، مقطع ابتدایی را به پایان می رساند و وارد مقطع دبیرستان می شوند. در مقطع دبیرستان دانش آموزان تا سن ۱۷ یا ۱۸ سالگی به تحصیل می پردازند و سپس وارد دانشگاه های استرالیا می شوند. دوره کالج را می توان در دوره دبیرستان جای داد، دانش آموزان معمولاً در سن ۱۵ تا ۱۸ سال در کالج های استرالیا تحصیل می کنند.
مدارس در استرالیا به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. مدارس دولتی معمولاً برای شهروندان یا دانش آموزانی است که والدین آن ها اقامت استرالیا را کسب کرده اند. اغلب دانش آموزان خارجی تمایل دارند در مدارس خصوصی شبانه روزی تحصیل کنند و بدین ترتیب بدون حضور والدین نیز امکان تحصیل برای آنان فراهم می باشد. البته والدین در صورتی که تمایل داشته باشند می توانند فرزند خود را همراهی کنند.
استرالیا در حال حاضر به والدین کودکی که در مدارس خصوصی آن تحصیل می کند و همچنین خواهر و برادر کوچک تر از ۱۸ سال ویزای همراه اعطا می کند. این ویزا با نام ویزای گاردین (Guardian) استرالیا شناخته می شود.
کشور مهاجر پذیر استرالیا برای تحصیل دانش آموزان شرایط ویژه ای را ارائه می دهد و دانش آموزانی که سال نهم را به پایان رسانده اند می توانند به راحتی وارد کالج های معروف استرالیا شوند. شایان ذکر می باشد که دانش آموزان در این مقطع می توانند والدین خود را نیز به عنوان همراه در کنار خود تا اتمام سن ۱۸ سال داشته باشند.
کالج های استرالیا با ارائه بهترین خدمات آموزشی برای دانش آموزان و امکانات ورزشی و تفریحی، سعی در تعلیم و پرورش نیروی کار آمد و آگاه دارند. شایان ذکر است که کالج های استرالیا به جز تحصیل به تمام زوایای پرورشی دانش آموزان می پردازد. بدین معنی که دانش آموزان در این کالج ها استعداد یابی می شوند، چه در زمینه هنر و موسیقی و چه در زمینه ورزشی و همچنین گرایش های تحصیلی. در نهایت دانش آموزان در مسیری قرار می گیرند که می توانند تصمیات درستی در زمینه استعداد کاری، هنری و تحصیلی اخذ نمایند.
کالج های استرالیا شامل کالج های خصوصی و دولتی می شود که اغلب کالج های خصوصی بهترین خدمات آموزشی را ارئه می دهند. در حال حاضر هزینه تحصیل در کالج های استرالیا سالانه مابین ۱۸ تا ۲۵ هزار دلار استرالیا می باشد. هزینه تقریبی زندگی یک دانش آموز در استرالیا نیز، در سال حدود ۱۵ تا ۱۸ هزار دلار استرالیا می باشد.
دانشگاه های معروف استرالیا شامل دانشگاه های گروه هشت و همچنین دانشگاه سیدنی و دانشگاه باسابقه وسترن با داشتن رتبه ۸۹ در دنیا از جمله دانشگاه های مطرح دراسترالیا می باشد. برای تحصیل در مقطع لیسانس توصیه می شود فرد متقاضی دوره فاندیشن را در کالج های استرالیا سپری کرده و بعد وارد دانشگاه شود. ولی در کل متقاضی مدرک ۱۲ ساله دیپلم و تمامی ریز نمرات را جهت اپلای در مقطع لیسانس دارد. طول تحصیل در مقطع کارشناسی ۴ سال می باشد. در ضمن داشتن آیلتس ۶ جزء ملزومات ورود به دانشگاه های استرالیا می باشد و حداقل معدل ورود به این سطح، بهتر است بالای ۱۵ باشد.
در صورتی که فرد معدل مورد نیاز را نداشته باشد باید ابتدا در دوره های فاندیشن شرکت کند و برای شرکت در این دوره ها نیازی به ارائه مدرک زبان انگلیسی نمی باشد. هزینه تحصیل در استرالیا در مقطع کارشناسی بسته به دانشگاه و رشته متغیر می باشد اما به صورت تقریبی می توان گفت که هزینه تحصیل در این مقطع حدود ۲۰ تا۳۰ هزار دلار استرالیا می باشد.
برای تحصیل در استرالیا در رشته های متنوعی می توان پذیرش گرفت اما کشور استرالیا جزء بهترین گزینه ها برای مهندسین می باشد. جوانان جویای تحصیل و کار می توانند با انتخاب دانشگاه های استرالیا آینده شغلی خود را تضمین نمایند. از جمله شرایط اخذ پذیرش در مقطع فوق لیسانس فارغ التحصیلی از دانشگاه های معتبر و همچنین داشتن نمره زبان بالا و معدل بالا می باشد. متقاضی می تواند بر اساس موضوع پایان نامه خود که در مقطع فوق لیسانس تدوین می کند راه ورود به مقطع دکترا را آسان نماید. همچنین دانشجویان در هفته مجوز ۲۰ ساعت کار دانشجویی دارند و در دوران تعطیلات اجازه کار تمام وقت دارند که به تبع این کار می توانند از عهده بخشی از هزینه های خود بر بیایند.
افرادی که از دانشگاه های استرالیا فارغ التحصیل می شوند می توانند به راحتی جذب بازار کار شوند و همچنین دانشگاه های استرالیا در مقطع دکتری بیشترین میزان بورسیه را اعطا می نماید. استرالیا از جمله کشورهایی می باشد که بیشترین بودجه تحقیقاتی را به دانشگاه هایش اعطا می کند. این دانشگاه ها بهترین بستر را برای دانشجویان جویای علم فراهم نموده تا بتوانند در محیط کاملا علمی و تحقیقاتی به تحصیل ادامه دهند.
افرادی که تمایل به اخذ پذیرش از دانشگاه های برجسته و مطرح استرالیا دارند، می توانند با بررسی شرایط و همچنین فراهم آوردن شرایط مورد نیاز شانس خود را امتحان نمایند. شرایط مورد نیاز برای اخذ پذیرش به صورت کلی نمره زبان بالا در حد آیلتس ۶.۵ یا ۷، مقالات بین المللی و معدل بالا می باشد.
جهت اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا نیاز به مدرک آیلتس ۷ بوده و بدون آن سخت یا غیرممکن می باشد. همچنین ارائه ریز نمرات با ترجمه مدرک تحصیلی در مقطع لیسانس و فوق لیسانس لازم است. برای پذیرش در مقطع دکترا متقاضیان باید بتوانند با ارائه رزومه ای مناسب نظر یک استاد راهنما یا سوپروایزر را جلب نمایند. اخذ بورسیه های تحصیلی معمولاً در مقطع دکترا امکان پذیر می باشد و استرالیا در زمینه تحقیق و پژوهش بودجه فراوانی صرف می کند. در صورتی که دانشجو موفق به دریافت بورسیه کامل یا فول فاند شود، می تواند تمامی هزینه های تحصیل و زندگی خود در استرالیا تأمین نماید. به طور کلی می توان گفت برای اخذ پذیرش در مقطع دکترا سه فاکتور زیر دارای اهمیت می باشد.
- مدرک زبان، آیلتس ۷ به بالا
- ارائه مقالات علمی ISI
- حمایت سوپر وایزر
هزینه های تحصیل دکترا در استرالیا در این کشور سالانه مبلغی بین ۲۰ تا ۳۰ هزار دلار استرالیا است و دانشجو اجازه ۳۰ ساعت کار در هفته در حین تحصیل در استرالیا را دارد.
به طور کلی می توان گفت که در استرالیا نظام تحصیلی به صورت خصوصی می باشد و برای تحصیل باید هزینه پرداخت شود. تنها در صورتی که شخص و والدین تبعه استرالیا باشند این امکان را دارند که در برخی از مقاطع به صورت رایگان تحصیل نمایند و یا با استفاده از بورسیه های تحصیلی و کمک هزینه های تحصیلی نسبت به پرداخت قسمتی از هزینه ها اقدام نمایند. بنابراین افرادی که تمایل دارند برای تحصیل رایگان در استرالیا اقدام کنند، معمولاً باید از طریق دریافت بورسیه تحصیلی اقدام نمایند. اغلب بورسیه در مقطع دکترا اعطا می شود که باید مدارک و شرایط خاصی برای آن فراهم آورید. مدارک مورد نیاز جهت اخذ بورسیه تحصیلی در استرالیا و تحصیل رایگان در استرالیا شامل موارد زیر می باشد.
- نمره آیلتس ۷ یا بالاتر
- ارائه ۲ توصیه نامه قوی از اساتید دانشگاه محل تحصیل
- ارائه SOP یا بیانیه هدف قوی که شرایط شخصی فرد در آن شرح داده می شود.
- نگارش یک cv عالی
تحصیل در انگلستان
ادامه تحصیل در انگلستان در مدارس تا در دانشگاه های انگلیس در مقطع کارشناسی، کارشناسی ارشد در انگلستان مورد توجه بسیاری از مشتاقان ادامه تحصیل می باشد چرا که دانشگاه های انگلیس جزو با کیفیت ترین دانشگاه های جهان می باشد.
ویزاهای تحصیلی انگلستان با نام tier 4 visa student شناخته می شوند و به دو گروه تقسیم می شوند. برای افراد ۴ تا ۱۷ ساله که قصد تحصیل در مدارس انگلستان را دارند ویزای child tire 4، برای افراد بالای ۱۷سال general tier4 صادر می شود. متقاضی می تواند از ۳ ماه قبل از شروع دوره تحصیلی اش در انگلستان درخواست ویزا بدهد. هزینه درخواست ویزای تحصیلی انگلستان در هر دو نوع برای هر شخص ۳۲۸ پوند می باشد. این هزینه برای همراهان ویزای جنرال (همسر، پارتنر و فرزندان زیر ۱۸ سال) همین مقدار است. والدین شخصی که ویزای chihd tire 4 را دارد می توانند درخواست ویزای Parent of a tier4 ۴ (child) visa را بدهند. هزینه درخواست این ویزا ۴۰۵ پوند می باشد.
هر فرد متقاضی ویزا باید مبلغی را تحت عنوان healthcare surcharge پرداخت کند که مقدار آن برای هر فرد محصل سالیانه ۱۵۰ پوند است. این مقدار برای هر همراه هم ۱۵۰ پوند در سال می باشد، که باید برای تمام سال های تحصیل یک جا پرداخت شود. رسید پرداخت این مبلغ باید به باقی مدارک برای درخواست ویزا الصاق شود.شخص متقاضی ویزا باید نشان دهد که تمکن مالی برای پوشش دادن هزینه های تحصیلی و زندگی خود را دارد. شخص باید مبلغی را در حسابی به نام خودش یا والدینش(سرپرست) واریز کند. این مبلغ با توجه به شرایط فرد متفاوت است. همچنین این مبلغ باید برای یک دوره ۲۸ روزه و به صورت متوالی در حساب باشد که این دوره نباید قبل از ۳۱ روز قبل از درخواست متقاضی پایان یافته باشد.
این مبلغ شامل هزینه تحصیل و زندگی فرد است. هزینه تحصیل شامل هزینه یک سال تحصیل یا کل هزینه اگر دوره تحصیل کمتر از یک سال است. این هزینه با توجه به مقطع تحصیلی، دانشگاه یا مدرسه و رشته تحصیلی متفاوت است. هزینه زندگی با توجه به این که فرد در چه شهری سکونت دارد متغیر است.اگر شخص درخواست ویزای child tier 4 را دارد، حساب بانکی مذبور می تواند به نام خودش یا والینش (سرپرست) باشد. اما اگر شخص درخواست ویزای tier 4 generaرا دارد و می خواهد از تمکن مالی والدینش (سرپرست) استفاده کند (یعنی حساب بانکی به نام والدینش (سرپرست) باشد) باید یکی از مدارک زیر را ارائه دهد
شناسنامه
گواهی فرزندخواندگی
یک سند دادگاهی که در آن نام سرپرستان قید شده باشد
علاوه بر این نامه ای دال بر رضایت والدین (سرپرست) برای استفاده از این پول نیز باید ارائه شود.
برای اشخاص زیر ۱۲ سال والدین می توانند درخواست ویزای Parent of a tier 4 (child) visa را بدهند. آنها باید:
از تمکن مالی کافی برخوردار باشند.
نشان دهند که کار و زندگی اصلی شان خارج از انگلستان است.
نشان دهند که با پایان یافتن مدت ویزا انگلستان را ترک می کنند.
توانایی پرداخت هزینه های خروج خود را داشته باشند
هم چنین فرزند آنها باید زیر ۱۲ سال باشد، در حال تحصیل و یا در شرف شروع به تحصیل در یکی از مدارس انگلستان باشد و دارای ویزای child tier 4 باشد.ویزای Parent of a tier 4 (child) visa برای اولین بار به مدت ۶ تا ۱۲ ماه صادر می شود و هر بار امکان تمدید ۱۲ ماهه آن تا وقتی که فرزند محصل به ۱۲ سال تمام برسد وجود دارد.
مدارس شبانه روزی در انگلستان – خصوصی:
تحصیل در انگلستان در سنین ۵ تا ۱۶ سالگی برای دانش آموزان اجباری است. سال تحصیلی در انگلستان هر ساله از سپتامبر شروع شده و تا جولای ادامه دارد و هر سال تحصیلی به سه ترم تقسیم میشود.
ترم پائیزه: (که از اوائل سپتامبر شروع میشود و تا اواسط دسامبر ادامه دارد)
ترم بهاره: (که از ابتدای ژانویه شروع شده و تا اواسط یا اواخر ماه مارچ ادامه دارد)
ترم تابستانی: (از اوائل یا اواسط ماه آوریل شروع میشود و تا اواسط ماه جولای ادامه دارد)
در مدارس شبانه روزی در انگلستان که خصوصی هستند که هزینه های مدارس خصوصی توسط والدین دانش آموزان پرداخت میشود.
در مدارس خصوصی دانش آموزان در مدارس زندگی میکنند.
چون این دانش آموزان در مدرسه زندگی میکنند و به صورت شبانه روزی آنجا هستند امکانات فوق برنامه مختلفی مثل:شطرنج، موسیقی، ورزش از جمله فوتبال، تنیس و حتی اسب سواری و صخره نوردی و شنا نیز جز این فعالیتهای فوق برنامه هستند.
تمامی مدارس خصوصی دارای بخش ویژه زبان انگلیسی به نام EFL) English as a Foreign Language ) هستند که اختصاصا به دانش آموزان خارجی در ترم اول با توجه به نیازهای آنها در زمینه آموزش زبان انگلیسی مساعدتهای لازم را دارند
هزینه تحصیلی در مدارس خصوصی شبانه روزی که اصطلاحا (Boarding Fee )شامل هزینه تحصیل و هزینه ای زندگی در خوابگاه های مدارس است که بایستی به صورت کامل قبل از شروع هر ترم پرداخته شود. این مبلغ شامل خوابگاه، سه وعده غذای روزانه و هزینه تحصیل است که میتواند از ۲۰۰۰۰ پوند تا ۳۰۰۰۰ پوند در سال و بسته به مدرسه باشد.
مدارس دولتی:
هزینه مدارس دولتی در انگلستان رایگان میباشد و توسط دولت پرداخت میشود و تنها دانش آموزان بریتانیایی و منطقه اقتصاد اروپایی میتوانند از این مدارس استفاده کنند این مدارس توسط مسئولین محلی اداره میشوند.که در اصلاح به این مدارس Grant Maintained Schools نامیده میشوند.
بنابراین در مدارس دولتی تحصیل برای دانش آموزان رایگان است.
افرادی هستند که میخواهند فرزندانشان در مدارس شبانه روزی کشور انگلستان تحصیل نمایند . راه تحصیل این کودکان در مدارس شبانه روزی کشورهای انگلیس باز است. برای این دانش آموزان یک ویزایی می دهند برای مدارس شبانه روزی که طبق این ویزا این امکان وجود دارد که پدر یا مادر دانش آموز همراه فرزندشان به این کشورها مهاجرت کنند. که ویزایی را که پدرو مادر دانش آموز برای مهاجرت و همراهی با فرزندشان دریافت می کنند ویزای گاردین (قیم ) میگویند در واقع این ویزای گاردین مجوزی است برای ورود والدینی که فرزندان آنها در مدارس شبانه روزی کشورهای انگلیس مشغول به تحصیل میباشند . این ویزا بهترین نوع ویزایی است برای والدینی که میخواهند فرزندشان در مدارس پیشرفته مشغول به تحصیل شود و جدا از آنها زندگی نکند. از طریق ویزای گاردین این والدین میتوانند به همراه فرزندشان مهاجرت کرده و فرزندشان را در مدارس شبانه روزی مورد نظرشان ثبت نام کنند و این دانش آموزان در کنار والدین خود دوره تحصیل در این مدارس شبانه روزی را بگذرانند و خانواده ها نگرانی دوری فرزندانشان را نداشته باشند.
البته براساس این ویزای گاردین یکی از والدین (پدر یا مادر) میتوانند به عنوان سرپرست همراه فرزندشان مهاجرت کنند و از طریق همین ویزای گاردین اقامت انگلیس را بگیرند. طبق ویزای گاردین افسر سفارت وقتی دانش آموز را رد نمیکند و دانش آموز ویزا میشود به دنبال آن هم به والدین دانش آموز ویزا میدهند و امکان رد ویزای گاردین برای والدین بسیار کم میباشد.
هرکدام از والدین که همراه دانش آموز مهاجرت میکنند حق کار فول تایم دارند و میتوانند بخش عمده ای از هزینه های زندگیشان را از همین طریق بدست بیاورند . این والدین علاوه بر حق کار فول تایم میتوانند در آن کشوری که با ویزای گاردین وارد شده اند ادامه تحصیل دهند .
گاردینی که به همراه دانش آموز به عنوان سرپرست مهاجرت میکند میتواند پدر یا مادر باشد اگر پدر دانش آموز همراه او باشد برای مادر دعوت نامه میفرستد که طبق ویزای گاردین برای مادر دانش آموز هم یک ویزای ۶ ماهه صادر میشود و در طول این ۶ ماه مادر دانش آموز میتواند رفت وآمد کند . البته اگر چنان چه والدین دانش آموز بنا بر دلایل و مشکلات و مشغله کاری نتواند همراه فرزندشان مهاجرت کنند میتواند شخصی که مورد اعتماد آنها است را به عنوان سرپرست دانش آموز معرفی کند . واین سرپرست همراه دانش آموز به کشورانگلیس مهاجرت کرده و از فرزندشان مراقبت مینماید البته این سرپرست باید دارای شرایطی باشد از جمله بالای ۲۱ سال سن داشته باشد و توان مالی جهت پرداخت هزینه های مربوط به دانش آموز و بتواند امکاناتی را جهت زندگی دانش آموز فراهم آورد.
ویزای گاردین مدت زمانش متناسب با مدت تحصیل دانش آموز در آن کشور می باشد . سرپرستی که همراه دانش آموز به عنوان گاردین مهاجرت کرده است نیازمند نمره زبان (آیلتس ) نمیباشد و همچنین برای خود دانش آموز هم در بدو ورود داشتن نمره زبان (آیلتس ) لازم نیست که بعد از ورود به آن کشور زبان را به دانش آموز آموزش میدهند .
در کشور انگلستان معمولا برای دانش آموزان زیر۱۲ سال ویزای گاردین صادر میشود .
ویزای گاردین یک ویزای امتیازی میباشد (P.b.s) برای اخذ ویزای گاردین ۳۰ امتیاز لازم است .
۱ -باید نشان دهی که هزینه مدرسه(۲۰ هزار پوند) و هزینه ی زندگی در لندن (۱۳۰۰ پوند) برای خود شخص( ۹۰۰ پوند ) همراه روی هم رفته ۲۲۰۰ پوند میباشد . این پول باید معادل ۹ ماه زندگی و تحصیل محاسبه می شود و باید ۲۸ روز در حساب کوتاه مدت شخص باشد. و باید یک نامه بانکی در دست داشته باشید که این پول ۲۸ روز در حساب بوده است که این نامه بانکی ده امتیاز دارد.
۲ – نامه ای که ما برای دانش آموز میگیریم Cas نام دارد و این نامه ۲۰ امتیازی میباشدکه روی هم رفته برای اخذ ویزای گاریدن ۳۰ امتیاز لازم میباشد .
مدارک لازم جهت اخذ ویزای گاردین برای والدین :
۱- تصویر پاسپورت معتبر
۲- شش قطعه عکس
۳ -سند ازدواج
۴ -شناسنامه
دانش آموز بعد از اتمام تحصیل در این مدارس شبانه روزی میتواند در همان کشور ادامه تحصیل بدهد و وارد بهترین دانشگاه های انگلیس وارد شوند و بعد از اتمام تحصیلات دانشگاهی و پیدا کردن کار و پرداخت مالیات میتواند اقامت دائم ان کشورها را بدست آورد. و هم چنین والدین این دانش آموز بعد از اتمام مدت زمان ویزای آنها میتوانند در کنار فرزندشان ادامه تحصیل بدهند یا کار پیدا کنند و ویزای گاردین خود را تبدیل به ویزای تحصیلی یا کاری نمایند و اقامت دائم آن کشور را بدست آورند و زندگی آرام و خوبی را در کنار فرزندشان داشته باشند.
آلمان کشوری واقع در قلب اروپای غربی است. این کشور با دانمارک، لهستان، جمهوری چک، اتریش، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک، هلند و دریای بالتیک دارای مرز مشترک است. آلمان دارای یک محل استراتژیک در شمال اروپا و در جوار دریای بالتیک است.
تحصیل در آلمان
آلمان کشوری واقع در قلب اروپای غربی است. این کشور با دانمارک، لهستان، جمهوری چک، اتریش، سوئیس، فرانسه، لوکزامبورگ، بلژیک، هلند و دریای بالتیک دارای مرز مشترک است. آلمان دارای یک محل استراتژیک در شمال اروپا و در جوار دریای بالتیک است. آلمان عضو اتحادیه اروپا (EU) می باشد. این کشور از صنعتی ترین کشور های جهان می باشد و نیاز آن به نیروی کار متخصص سبب شده است که توجه افراد زیادی را برای مهاجرت جلب نماید.
به دلیل سطح علمی بالا و دانشگاه های دولتی رایگان، آلمان یکی از مقاصد مهاجرت تحصیلی در دنیا می باشد. دانشجویان بین المللی که در این کشور به تحصیل می پردازند با توجه به بازار کار مناسب، شانس بالایی برای کاریابی و اخذ اقامت آمان خواهند داشت. همه این عوامل سبب گشته است که افراد زیادی آلمان را برای افزایش سطح علمی خود و سپس ورود به بازار کار اروپا انتخاب نمایند.
تحصیل در مقاطع مختلف آلمان در دانشگاه ها در ۳ مقطع امکان پذیر است و به طور کلی موسسات آموزش عالی آلمان سه گروه می باشند که عبارتند از دانشگاه ها، موسسات علمی کاربردی و کالج هنر، فیلم و موسیقی. همچنین دانشگاه های آلمان به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم بندی می شوند که البته اکثر دانشگاه ها دولتی می باشند. بسیاری از دانشگاه های خصوصی فنی حرفه ای می باشند که توسط دولت به رسمیت شناخته شده اند. البته دانشگاه های فنی حرفه ای هزینه تحصیلی نسبتا بالایی دارند به همین دلیل بسیاری از دانشجویان تمایل به تحصیل در دانشگاه های فدرال دارند. برای تحصیل در کشور آلمان باید مدارکی داشته باشید که بتوانید با آنان در کشور مبدأ در مقاطع بالاتر تحصیل نماید برای مثال قبولی کنکور سراسری در ایران که این مورد وثوق در اکثر کشور ها هم چون آلمان می باشد بنابراین جهت ورود به مقطع لیسانس کشور آلمان با قبولی در کنکور سراسری می توان برای پذیرش دانشگاه های رایگان آلمان اقدام نمود.
دولت مرکزی آلمان دخالت کمی در سیستم آموزش و پروش در مدارس این کشور دارد و هر ایالت به صورت مستقل در این خصوص تصمیم گیری می کند. بنابراین نحوه آموزش در مدارس در نقاط مختلف آلمان متفاوت می باشد. به صورت مشترک مدارس آلمانی علاوه بر تدریس ریاضیات، جغرافیا، علوم، تاریخ و زبان، این فرصت را به دانش آموزان می دهند که در زمینه مهارت های عملی و فنی نیز آموزش ببینند.
کلاس های درس در مدارس دولتی در آلمان معمولاً به زبان آلمانی برگزار می شود، بنابراین مهاجرینی که فرزندان کم سن دارند، معمولاً تمایل دارند فرزند خود را در این مدارس ثبت نام کنند تا بتوانند زبان محلی را آموزش ببینند. البته مدارس دو زبانه و خصوصی نیز در آلمان وجود دارد که فرزندان بسیاری از مهاجرین در این مدارس به تحصیل می پردازند. با توجه به اینکه مدارس بین المللی دارای هزینه می باشد معمولاً والدین مدارس دو زبانه دولتی را انتخاب می کنند که شهریه ای ندارند. در این مدارس علاوه بر زبان آلمانی دروسی به زبان مادری هم ارائه می شود.
اولین مقطع دانشگاهی در آلمان مقطع کارشناسی است که دانشجویان می توانند این مقطع را در ۶ تا ۸ ترم به پایان برسانند. پس از این مقطع دانشجویان می توانند به کار حرفه ای خود بپردازند یا برای مقطع فوق لیسانس اقدام نمایند. برای اخذ پذیرش در مقطع لیسانس کشور آلمان شما علاوه بر قبولی در دانشگاه های مورد تأیید مراجع کشور آلمان در ایران، می بایست گواهی پایان دوره مقاطع ۱۲ ساله اولیه را داشته باشد. بسته به دوره ای که در آن ثبت نام می کنید تسلط به زبان آلمانی یا انگلیسی نیز دارای اهمیت می باشد و با ارائه مدارک معتبر بین المللی می توانید مهارت خود در زبان را اثبات نمایید.
دانشگاه های آلمان تنوع فراوانی در رشته های دوره کارشناسی دارند و تقریباً هر رشته دلخواهی را می توان در دانشگاه ها تحصیل کرد. محبوب ترین این رشته ها شامل موارد زیر می باشد.
- علوم مهندسی مکانیک
- علوم کامپیوتر
- زیست شناسی
- اقتصاد
- علوم زیست محیطی
تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در آلمان بعد از اتمام مقطع کارشناسی می باشد که بسته به توانایی علمی اشخاص حدود ۲ سال طول خواهد کشید. تعداد زیادی از دوره های کارشناسی ارشد در آلمان به زبان انگلیسی ارائه می شود. آلمان از جمله کشورهایی است که از بیشترین دانشگاه ها با رنک جهانی برخوردار است و تحصیل در این دانشگاه ها تقریباً بدون نیاز به پرداخت شهریه می باشد و هزینه پرداختی به دانشگاه کمتر از ۱۰۰ یورو در ترم است. همه این عوامل سبب شده است که افراد زیادی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد، کشور آلمان را انتخاب نمایند.
معمولاً برای درخواست پذیرش باید در دانشگاه انتخابی، رشته مورد نظر خود را یافته و از طریق وبسایت دانشگاه اپلای کنید. تاریخ مهلت ثبت درخواست در هر دانشگاه متفاوت است که در وبسایت آن ها درج می شود. توصیه می شود برای چند دانشگاه اپلای کنید تا شانس پذیرش خود را بالاتر ببرید. دانشگاه ها اغلب هزینه ای بابت بررسی درخواست شما دریافت می کنند که معمولاً کمتر از ۵۰ یورو می باشد.
مهم ترین مدرکی که در زمان اپلای برای کارشناسی ارشد باید ارائه دهید مدرک کارشناسی شما می باشد که باید در آلمان دارای اعتبار باشد. سایر مدارک بسته به دانشگاه انتخابی متفاوت می باشد. در برخی از دانشگاه ها ممکن است ریزنمرات دیپلم شما نیز درخواست شود و یا یک مصاحبه یا آزمون ورودی ترتیب داده شود.
تحصیل دکترا در آلمان به طور معمول بین ۳ تا ۴ سال به طول می انجامد. برای اخذ پذیرش تحصیلی دانشجویان باید ابتدا یک استاد سوپروایزر مناسب بیابند و از طریق مکاتبه نظر استاد را برای سوپروایزری تز دکترای خود جلب نمایند. مهم ترین نیازمندی برای پذیرش در مقطع دکترا ارائه مدرک فوق لیسانس معتبر در کشور آلمان می باشد. ارائه مدرک زبان آلمانی یا انگلیسی نیز از دیگر الزامات اخذ پذیرش تحصیلی در مقطع دکترا می باشد.
تحصیل دکترا در آلمان رایگان می باشد و شما ملزم به پرداخت شهریه نمی باشید. مهم ترین مدارک برای دریافت پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آلمان شامل موارد زیر می باشد.
- نامه تاییدیه استاد سوپروایزر
- مدارک تحصیلی قبلی
- تاییدیه اعتبار مدارک تحصیلی
- توصیه نامه از دو استاد قبلی
تحصیل در دانشگاه های دولتی آلمان تقریباً بدون پرداخت شهریه امکان پذیر می باشد. با این حال شخص باید هزینه های زندگی در آلمان را تامین نماید. به همین دلیل برخی از دانشجویان تمایل دارند که از بورسیه های تحصیلی استفاده نمایند. اکثر بورسیه های تحصیلی در مقطع دکترا اعطا می شود که مشهورترین آن ها شامل موارد زیر می باشد.
- کمک هزینه تحصیلی
سوپروایزر شما ممکن است برای کمک مالی حدود ۱،۲۵۰ یورو در هر ماه از بنیاد ملی علوم آلمانی (Studienstiftung des Deutsche Volkes) به شما اعطا کند.
- بورس تحصیلی DAAD
خدمات بورس تحصیلی آلمان (Deutscher Akademischer Austausch Dienst) برای دانشجویان خارجی برای تحصیل در رشته دکتری در آلمان، کمک هزینه تحصیلی را به مبلغ ۱،۲۰۰ یورو ارائه می دهد.
- StipendiumPlus
توسط گروهی از ۱۳ سازمان ارائه شده است که در هر ماه برای دانشجویان بین المللی در آلمان هزینه ای بالغ بر ۱،۳۵۰ یورو ارائه می دهند.
تحصیل در آمریکا
کشور آمریکا یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا را داراست. ایالات متحده آمریکا دارای بهترین کالج ها و دانشگاه ها با بهترین رتبه هاست و مدارک تحصیلی کارشناسی،کارشناسی ارشد، دکتری که از دانشگاه های کشور آمریکا صادر می شوند در کل دنیا مورد تایید و شناخته شده هستند.
ایالات متحده آمریکا در قاره آمریکا، یک جمهوری فدرال متشکل از ۵۰ ایالت، یک منطقه فدرال، ۵ سرزمین خودمختار و مجموعه ای از جزایر پراکنده است و از لحاظ گوناگونی ملیت و نژاد متنوع ترین کشور جهان محسوب می شود. آمریکا مجموعا دارای مساحتی معادل ۸/۹ میلیون کیلومتر مربع و جمعیتی معادل ۳۲۵ میلیون نفر می باشد. آمریکا چهارمین کشور جهان از لحاظ وسعت و سومین کشور دنیا از لحاظ جمعیت می باشد. پایتخت این کشور، شهر واشنگتن دی سی و پرجمعیت ترین شهر آن نیز نیویورک است. کشور آمریکا از ناحیه شمالی با کشور کانادا، از ناحیه جنوبی با کشور مکزیک، از ناحیه غربی با اقیانوس ارام و از ناحیه شرقی با اقیانوس اطلس هم مرز است. واحد پول این کشور دلار و زبان رسمی آن نیز انگلیسی می باشد.
کشور آمریکا یکی از بهترین سیستم های آموزشی دنیا را داراست. ایالات متحده آمریکا دارای بهترین کالج ها و دانشگاه ها با بهترین رتبه هاست و مدارک تحصیلی کارشناسی،کارشناسی ارشد، دکتری که از دانشگاه های کشور آمریکا صادر می شوند در کل دنیا مورد تایید و شناخته شده هستند. همچنین ایالات متحده آمریکا برترین و قوی ترین دانشگاه های دنیا را در خود جای داده است، به همین دلیل باعث شده است که افراد زیادی تمایل به مهاجرت تحصیلی به آمریکا داشته باشند، اما باید در نظر داشت که تحصیل در دانشگاه های آمریکا و دریافت پذیرش از دانشگاه های آمریکا موردی است که واقعا باید با احتیاط صورت گیرد زیرا در حال حاضر سفارت آمریکا در سراسر دنیا به ایرانیان بسیار سخت گیری نموده و باید این مورد لحاظ گردد.
مهاجرت تحصیلی به آمریکا از طریق تحصیل در مدارس به آسانی امکان پذیر نمی باشد. مدارس ابتدایی در کشور آمریکا شامل پنج سال آموزشی از سال اول تا پنجم می باشد که در کل هر دانش آموز آمریکایی ۶ سال ابتدایی می گذراند که یک سال مهد کودک را نیز شامل می شود. شروع سال تحصیلی از ماه سپتامبر می باشد و دانش آموزان می توانند در مدارس دولتی و مدارس خصوصی این کشور تحصیل نمایند. تحصیل در مدارس آمریکا در مقطع دبستان ۶ سال (۱ سال مهد کودک و ۵ سال تحصیل) و در مقطع متوسطه یا مقطع میانی ۳ سال و در مقطع دبیرسان نیز ۴ سال به طول می انجامد.
مدارس خصوصی هزینه های تحصیل بالایی را شامل می شود و البته شامل امکانات تحصیلی و آموزشی بسیار بالایی می باشد، اما مدارس دولتی برای دانش آموزان آمریکایی رایگان است و سیستم نظام آموزشی آن ها به نسبت مدارس خصوصی معمولی و نرمال می باشد. حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد دانش آموزان آمریکایی در مدارس دولتی این کشور به صورت رایگان تحصیل می نمایند. دانش آموزان بین المللی به راتی در مدارس آمریکا پذیرش نخواهند شد و معمولا دانش آموزان غیر آمریکایی نمی توانند در مدارس این کشور تحصیل نمایند مگر در زمانی که به عنوان همراه با والدین خود به این کشور وارد شده باشند و والدین آن ها اقامت آمریکا را به طرق مختلف به دست آورده باشند که در این صورت فرزندان آن ها می توانند به در مدارس دولتی این کشور به تحصیل بپردازند.
ممکن است مهاجرت تحصیلی به آمریکا در مقطع کارشناسی مورد تقاضای افراد باشد. دانشجویان پس از گذراندن دوازده سال تحصیل در مدارس ابتدایی و متوسطه وارد دوره کارشناسی در دانشگاه ها می شوند. بنابراین دانشجویان خارجی که مایل به ورود به دانشگاه های آمریکایی و تحصیل درآمریکا هستند باید مدرک معادل دیپلم دبیرستان را اخذ کرده باشند. دانش آموزان می توانند یا یک دوره دو ساله برای فوق دیپلم (در صورتی دیپلم ۱۱ ساله داشته باشند) و یا یک دوره ۴ ساله برای لیسانس (زمانی که دیپلم ۱۲ ساله را داشته باشند) را انتخاب کنند، پس از آن دانشجویان الزاما تا سال دوم کالج باید یک رشته مورد نظر را انتخاب نمایند. از مدارک مهم برای پذیرش در این مقطع مدرک زبان انگلیسی تافل یا آیلتس حدود ۶ می باشد. معدل افرادی که زیر ۱۶ باشد بهتر است که در ابتدا دوره فوق دیپلم ۲ سال را پذیرش بگیرند و پس از آن وارد مقطع کارشناسی شوند. دانشجویان در رشته های مدیریت، حقوق، رشت های مهندسی، رشته های علوم پایه و زیستی و رشت های علوم تربیتی و آموزشی می توانند تحصیل کنند. یک آزمونی قبل از ورود به مقطع کارشناسی برای دانشجویان لازم است که در زیر آن را توضیح خواهیم داد:
- آزمون استدلالی Sat
این آزمون برای پذیرش دوره کارشناسی دانشگاه های آمریکا مورد نیاز است. این آزمون تعیین می کند که دانشجو چگونه توانایی های خود را به کار گیرد.
- آزمون موضوعی Sat
این آزمون برای سنجش توانایی های دانشجویان در یک زمینه خاص و به کارگیری این دانش است.
- آزمون Sat
این آزمون ۴ توانایی دانشجویان را برسی می کند که شامل زبان انگلیسی، ریاضی، خواندن و علوم پایه که یک بخش اختیاری به نام نوشتار هم دارد می شود. نمره این آزمون میزان آمادگی برای ورود به کالج دانشجویان را می آزماید.
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا می توانند برای مقطع کارشناسی ارشد نیز اقدام کنند. دانشجویان برای ورود به این مقطع مستلزم گذراندن ۱۶ سال تحصیلات رسمی هستند یعنی باید دوازده سال مدرسه ابتدایی و متوسطه و چهار سال مقطع کارشناسی را گذرانده باشند. مقطع کارشناسی ارشد در آمریکا دو ساله است. دانشجویان در رشته های مختلف می توانند از دانشگاه های مختلف این کشور در این مقطع پذیرش دریافت نمایند. اما دانشجویان عموما باید یک سری آزمون های دیگر را قبل از ورود به مقطع کارشناسی ارشد بگذرانند که این آزمون ها به شرح زیر می باشند:
- آزمون TOEFL و مدرک زبان انگلیسی
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد درایالات متحده آمریکا را دارند توانایی آنها در ۴ مهارت گوش دادن،خواندن، نوشتن و صحبت کردن ارزیابی می شود تا بتوانند مدرک زبان آیلتس حدود ۶ را ارائه نمایند.
- آزمون GRE
دانشجویانی که قصد ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد (تحصیلات تکمیلی) در رشته های مهندسی دارند، می بایست این آزمون را پاس کنند. این آزمون توسط موسسه ETS برگزاری می شود و برای سنجش مهارت های زبانی، استدلال کمی، تفکر انتقادی و نوشتار تحلیلی دانشجویان تنظیم شده است.
- آزمون GMAT
این آزمون، آزمون پذیرش رشته مدیریتی در مقطع کارشناسی ارشد است که یک آزمون استاندارد برای متقاضیان رشته MBA می باشد. این آزمون ابتدا برای استفاده موسسات و دانشگاه های آمریکا که رشته های مدیریت و تجارت را ارائه می دادند وضع شده بود اما اکنون این آزمون به عنوان معیار پذیرش دانشجویان در سطح جهانی توسط بیش از ۱۷۰۰ دانشگاه استفاده می شود.
- آزمون LSAT
این آزمون مختص پذیرش دانشجویان حقوق است. این یک آزمون استاندارد است که برای اخذ پذیرش دانشکده های عضو LSAC الزامی می باشد. این آزمون ۴ بار در سال برگزار می شود.
- آزمون MCAT
نام دیگر این آزمون، آزمون پذیرش کالج های پزشکی است. این آزمون توسط انجمن کالج های پزشکی آمریکا با همراهی دانشکده های پزشکی آمریکا برگزار می شود که بخشی از فرایند پذیرش دانشکده های پزشکی بوده است.
راه دیگر مهاجرت تحصیلی به آمریکا، تحصیل در مقطع دکترا در این کشور است. نکته بسیار مهم در این خصوص این است که افراد باید یک پروپوزال قوی و مدرک زبان بالا داشته باشند. معمولا برای پذیرش در این مقطع آیلتس بالای ۷ مورد نیاز است. موضوع دیگر داشتن یک سوپروایزر (استاد راهنما) است که در اخذ پذیرش مقطع دکترا بسیار مهم می باشد. طول دوره تحصیل در مقطع دکترا در آمریکا حدود ۴ سال تا ۶ سال می باشد. نکات دیگری که در این خصوص لازم است که آن ها آگاه باشید در زیر بیان می گردد:
مقطع دکتری در آمریکا یک مقطع پژوهشی می باشد که بالاترین اعتبار مدرک اعطایی در این کشور را داراست. اخذ مدرک دکتری در ایالات متحده آمریکا مستلزم سه تا شش سال تحصیل مستمر می باشد. دانشگاه های آمریکا به دو گروه ایالتی (state school) و خصوصی (private school) تقسیم می شوند. دانشگاه های ایالتی (دولتی) معمولا ارزانتر هستند اما این امکان وجود دارد که برای پذیرش دانشجویان خارجی محدودیت ظرفیت داشته باشند
مهاجرت تحصیلی به آمریکا به همراه بورسیه تحصیلی
متقاضیان مهاجرت تحصیلی به آمریکا در بسیاری از موارد ممکن است به دنبال اخذ بورسیه تحصیلی باشند. اما دریافت بورسیه تحصیلی همانند مقطع دکترا مستلزم شرایط خیلی خاصی از جمله مدرک زبان با نمره بالا، سطح نمرات خیلی بالا، معدل بالا، پروپوزال قوی، مقالات ISI، توصیه نامه استاد و داشتن سوپروایز (استاد راهنما) می باشد. کشور آمریکا در مقاطع مختلف تحصیلی ممکن است کمک هزینه های تحصیلی و بورسیه ارائه نماید. در مقطع لیسانس افراد باید مدرک دیپلم و پیش دانشگاهی با نمرات بالا و معدل بالا و مدرک زبان تافل یا آیلتس را ارائه نمایند و از نظر فاصله تحصیلی نیز، سن و فاصله تحصیلی بالایی نداشته باشند. در این صورت می توانند پس از اخذ پذیرش تحصیلی از دانشگاه های آمریکا، درخواست کمک هزینه تحصیلی نیز درخواست دهند. در مقطع فوق لیسانس و دکترا نیز افراد در رشته های مدیریت باید GMAT و در رشته های مهندسی باید GRE با رتبه حداقل ۷۰ و در رشته حقوق نیز باید بتوانند LSAT را ارائه نمایند. در حال حاضر دریافت بورسیه بسیار شرایط سخت و دشواری دارد اما اگر دانشجویان بتوانند مدارک فوق را ارائه دهند شانس اقدام خود را می توانند امتحان کنند.
سطح بالای کیفیت آموزش در کانادا سبب گشته است که تحصیل در کانادا همواره توجه بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان بین المللی را به خود جذب نماید. همچنین این امکان برای دانشجویان فراهم است تا از یکی از معروف ترین برنامه های ویزای کار پس از تحصیل در دنیا برخوردار شوند.
تحصیل در کانادا
کشور کانادا در شمال قاره آمریکا واقع شده است و با وسعت ۹.۹۸ میلیون کیلومتر مربع نیمی از شمال قاره آمریکای شمالی را اشغال کرده است و دومین کشور پهناور در دنیا می باشد. با دارا بودن حدود ۳۷ میلیون نفر جمعیت می توان گفت که، تراکم جمعیت در این کشور اندک می باشد و بیشتر سطح آن را جنگل ها و یا زمین های یخ زده پوشانده اند که مناظر زیبا و حیرت انگیزی را به وجود آورده است. با تحصیل در کانادا فرصتی برای تجربه های متنوع فرهنگی و طبیعی خواهید داشت. در سراسر کانادا می توانید تجربه های جدید و دلنشینی کسب نمایید؛ از دامنه های اسکی بریتیش کلمبیا گرفته تا چمنزارهای استان مانیتوبا، با شهرهایی مانند تورنتو، مونترال، ونکوور و کبک، که جامعه ای دوستانه و متشکل از فرهنگ های متنوع عرضه می کنند. کانادا به خاطر زیبایی های طبیعی و تنوع فرهنگی در دنیا زبانزد می باشد. این کشور دارای دو زبان رسمی می باشد و زبان انگلیسی و فرانسوی به صورت مشترک در محافل دولتی و اسناد رسمی استفاده می شود. همه این عوامل و سطح بالای کیفیت آموزش در کانادا سبب گشته است که تحصیل در کانادا همواره توجه بسیاری از دانش آموزان و دانشجویان بین المللی را به خود جذب نماید. همچنین این امکان برای دانشجویان فراهم است تا از یکی از معروف ترین برنامه های ویزای کار پس از تحصیل در دنیا برخوردار شوند.
مدارس کانادا یکی از محبوب ترین مدارس در دنیا برای افرادی است که تمایل دارند فرزندانشان در یک کشور خارجی تحصیل کند. مدارس بین المللی فراوانی در کشور کانادا وجود دارد که از سطح کیفی بالایی بر خوردار می باشد و همین امر گزینه های زیادی برای انتخاب یک مدرسه مناسب پیش روی افراد قرار می دهد. سیستم آموزشی کانادا به صورت ملی و یکپارچه اداره نمی شود، بلکه هر یک از ایالات ۱۳ گانه در کانادا به صورت جداگانه در خصوص مسائل آموزشی تصمیم گیری می کند و مدیریت و اجرای مسائل آموزشی بر عهده مقامات دولتی هر استان می باشد. اما با وجود این استقلال، همچنان تفاوت بسیار کمی میان ایالات از لحاظ آموزش و پرورش وجود دارد. تفاوت های مختلف در برنامه درسی، زبان، روش های ارزیابی و سیاست های پاسخگویی وجود دارد. اغلب تحصیل در مدارس کانادا در بین سنین ۶ تا ۱۶ ساله می باشد.
تحصیل در کانادا برای کودکان و نوجوانان در مدارس دولتی و خصوصی امکان پذیر می باشد. مدارس خصوصی بین المللی معمولا بیشتر مورد توجه مهاجرین قرار می گیرد. با این حال در صورتی که دانش آموزان مجوز اقامت در کانادا را داشته باشند می توانند به صورت رایگان در مدارس دولتی به تحصیل در کانادا بپردازند.
دانش آموزانی که زیر سن قانونی هستند، الزامات خاصی برای تحصیل در کانادا نیاز دارند. در برخی از استان های کانادا ۱۸ سالگی و در برخی ۱۹ سالگی سن قانونی می باشد. برای اینکه دانش آموزان بتوانند به تحصیل در کانادا بپردازند، والدین یا سرپرستان قانونی باید ثابت کنند که فرزند آن ها مراقبت و پشتیبانی لازم را در طول اقامت خود در کانادا دارد. دانش آموزان باید از شرایط زیر برخوردار باشند.
- یا با والدین یا سرپرست قانونی خود به کانادا بیایند.
- یا یک سرپرست در کانادا داشته باشند.
سرپرست، یک شخص بزرگسال است که باید شهروند کانادایی باید و یا اقامت دائم کانادا را داشته باشد و مسئولیت دانش آموز را برعهده گیرد. داشتن سرپرست برای افراد زیر ۱۷ سال و بالاتر، اختیاری است، اما افسر پرونده می تواند بسته به پرونده شخص این مورد را الزامی سازد. دانش آموزان باید پیش از ورود به کانادا برای ویزای تحصیلی کانادا درخواست دهند.
تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی از تنوع بالایی در رشته تحصیلی و دانشگاه برخوردار می باشد. اما می توان رشته های زیر را از رشته های محبوب در کانادا برای دانشجویان بین المللی نام برد.
- لیسانس علوم کامپیوتر
- لیسانس مهندسی
- لیسانس روانشناسی
- لیسانس زبان
- لیسانس ریاضیات
و شهرهای محبوب کانادا که مقصد بسیاری از دانشجویان بین المللی می باشند شامل موارد زیر است.
- مونترال
- برنابی
- تورنتو
- ونکوور
هر دانشگاه در کانادا می تواند قوانین و مقررات خود را برای درخواست پذیرش داشته باشد. زمانی که شخص درخواست پذیرش خود را به دانشگاه می فرستد، ایمیلی جهت آگاهی از دریافت درخواست، دریافت خواهد کرد. دانشگاه، مدارک و اسناد مورد نیاز جهت بررسی درخواست را، از طریق ایمیل اعلام خواهد کرد. دانشجویان برای انتخاب دانشگاه گزینه های زیادی را پیش رو دارند و بسیاری از دانشگاه های کانادا در رتبه بندی های جهانی در سطح مناسبی قرار دارند.
متقاضیان دارنده مدرک لیسانس می تواند برای تحصیل در کانادا در مقطع فوق لیسانس اقدام نمایند. معمولا تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد در کانادا بین یک تا دو سال به طول می انجامد. برای تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد رشته های متنوع فراوانی می توان پیشنهاد داد. اما محبوب ترین آن ها به شرح زیر می باشد.
- کارشناسی ارشد علوم زیست محیطی
- کارشناسی ارشد روانشناسی
- کارشناسی ارشد علوم کامپیوتر
- MBA
دانشگاه های بریتیش کلمبیا و رویال رویدز از دانشگاه های کانادایی می باشند که از محبوبیت فراوانی در بین دانشجویان بین المللی برای تحصیل در مقطع کارشناسی ارشد برخور دارند. با توجه به اینکه کانادا دو زبان رسمی دارد، دانشجویان می توانند به زبان انگلیسی یا فرانسوی و یا هر دو تحصیل نمایند. نمرات کسب شده در مقاطع تحصیلی قبلی می تواند در اخذ پذیرش تحصیلی تأثیر گذار باشد. در صورتی که شخص بیش از ۲۵ سال سن داشته باشد و بیش از دو سال از فارغ التحصیلی وی گذشته باشد، احتمالا باید مدارکی در خصوص سابقه کار خود نیز ارائه دهد.
برای اخذ پذیرش و تحصیل در کانادا در مقطع کارشناسی ارشد باید مدرک زبان ارائه داد. در صورتی که زبان انتخابی برای تحصیل انگلیسی باشد، مدارک زیر آیلتس، C1 پیشرفته یا تافل مورد قبول می باشد.
معمولاً دانشگاه ها قوانین و مقررات مختص به خود برای اخذ پذیرش تحصیلی دارند، اما متداول ترین مدارکی که برای اخذ پذیرش از دانشگاه های کانادا مورد نیاز می باشد، به شرح زیر می باشد.
- مدرک تحصیلی قبلی
- فرم درخواست تکمیل شده
- رزومه
- بیانیه هدف از تحصیل
- اثبات تمکن مالی
- دو توصیه نامه
مدارک باید به زبان انگلیسی یا فرانسوی ترجمه شود و اصل آن نیز ضمیمه گردد.
توجه داشته باشید که برخی از دانشگاه ها ممکن است بدون ارائه مدرک زبان نیز به شما پذیرش مشروط دهند، به این صورت که ابتدا باید در یک دوره زبان شرکت کنید و سپس کورس اصلی دانشگاه را آغاز نمایید.
تحصیل در کانادا در مقطع دکترا این امکان را به دانشجویان می دهد که با متخصصین زبده کار کنند و از امکانات پیشرفته برخوردار شوند. تحصیل در مقطع دکترا می تواند بین ۳ تا ۶ سال به طول انجامد. زبان تحصیل در این مقطع می تواند انگلیسی یا فرانسوی باشد. تحصیل دکترا در کانادا بیشتر بر پایه تحقیقات صورت می پذیرد و دانشجویان وقت کمتری را صرف شرکت در کلاس های درس می نمایند. دانشجویان باید در این مقطع استاد راهنما یا سوپروایزر داشته باشند و تحقیقات خود را با نظارت آن ها انجام دهند.
جهت اخذ پذیرش در مقطع دکترا در دانشگاه های کانادا، داشتن مدرک فوق لیسانس الزامی می باشد. پذیرش در این مقطع بسیار رقابتی می باشد و اساتید براساس رزومه دانشجویان را انتخاب می کنند. مواردی که می تواند در انتخاب دانشجویان مؤثر می باشد، در لیست زیر شرح داده شده است.
- ریز نمرات مقطع تحصیلی قبلی
- مدرک زبان
- پروپوزال تحقیقاتی
- دو توصیه نامه
- معمولاً مدرک GRE و GMAT از متقاضیان درخواست می شود.
برای تحصیل در کانادا در مقطع دکترا ممکن است دانشگاه ها مصاحبه ای را با متقاضیان ترتیب دهند و به این طریق توانایی های شخص را بهتر ارزیابی کنند. تحصیل دکترا در کانادا معمولا به همراه بورسیه یا فاند می باشد و دانشجویانی که موفق به دریافت فول فاند می شود، می توانند تمامی هزینه های زندگی و تحصیل خود در کانادا را از این طریق تامین نمایند.
کانادا از دانشجویان بین المللی استقبال می کند و بورس های تحصیلی فراوانی به آن ها اختصاص می دهد تا شرایط تحصیل در کانادا را برای آن ها مساعد سازد. سازمان امور جهانی در کانادا، بورس های تحصیلی در مقاطع مختلف برای دانشجویان بین المللی که به تحصیل در کانادا می پردازند، اهدا می کند.
بورسیه های تحصیلی در کشور کانادا مانند بسیاری دیگر از کشور ها، معمولا در مقطع دکترا اعطا می شود و در مقاطع دیگر به ندرت و در شرایط استثنایی امکان اخذ بورسیه وجود دارد. بورس های تحصیلی که در مقطع دکترا به دانشجویان تعلق می گیرد، به شرح زیر می باشد.
- کمک هزینه تحصیلی جوایز الماس ملکه الیزابت دوم
کمک هزینه تحصیلی برای دانشجویان بین المللی در پروژه های PhD منتخب در دانشگاه های کانادا
- جوایز دکترای پژوهشی IDRC
بیش از ۲۰،۰۰۰ دلار کانادا از ۳ تا ۱۲ ماه برای دانشجویان کشورهای در حال توسعه که در مقطع دکترا در کانادا تحصیل می کنند.
- بورس تحصیلی دکترا ترودو
تامین مالی PhD برای دانشجویان بین المللی در طیف وسیعی از موضوعات
- بورس تحصیلی وینج کانادا
دانشجویان بین المللی را با ۵۰ هزار دلار کانادا در سال، برای سه سال تحصیل در رشته علوم بهداشت، علوم طبیعی، مهندسی، علوم اجتماعی یا علوم انسانی حمایت می کند.
- بورس تحصیلی از دانشگاه
علاوه بر بورس های ذکر شده دانشگاه ها نیز برای دانشجویان بین المللی در مقطع دکترا بورس تحصیلی در نظر می گیرند.
تحصیل در مجارستان
مجارستان کشوری واقع در مرکز قاره اروپا به پایتختی بوداپست است که عضو پیمان شنگن محسوب می شود. مجارستان دارای جمعیتی ۳۰ هزار نفری از دانشجویان بین المللی در چندین شهر دانشگاهی این کشور می باشد. نظام آموزشی مجارستان از سیستم فرآیند بولونیا پیروی می کند.
مجارستان دارای جمعیتی ۳۰ هزار نفری از دانشجویان بین المللی در چندین شهر دانشگاهی این کشور می باشد. زبان انگلیسی از دوره دبستان برای دانش آموزان مجاری در مدارس این کشور تدریس می شود. نظام آموزشی مجارستان از سیستم فرآیند بولونیا پیروی می کند. (سیستم آموزشی واحد کشورهای اروپایی) که شامل امتیازبندی بجای معدل می شود و نتایج امتحان نهایی هر ترم از یک تا ۵ امتیازبندی می شوند.
تحصیل در مجارستان در مقاطع ابتدایی و دبیرستان و دانشگاهی صورت می پذیرد که در مقطع دانشگاهی شامل ۳ مقطع تحصیلی لیسانس، فوق لیسانس و دکتری می باشد. از مزایای تحصیل در مجارستان امکان بردن همراه برای مقاطع تحصیلی فوق لیسانس و دکتری، امکان کار حین تحصیل به مدت ۲۰ ساعت در هفته، امکان تحصیل بدون مدرک زبان و تحصیل به دو زبان آلمانی و انگلیسی، و همچنین امکان اقامت دائم پس از تحصیل از طریق ویزای کار مجارستان می باشد.
تحصیل در مجارستان در مقطع دبستان
نظام آموزشی مجارستان در مقطع دبستان تحصیلات سیکل اول یا دوره اول نامیده می شود و دانش آموزان سنین ۷ تا۱۴سال را شامل شده که طبق متد اروپایی خود به ۸ سطح تقسیم بندی می شود. سطح اول شامل کودکان سنین ۶ تا ۷ ساله، سطح دوم شامل کودکان سنین ۷ الی ۸ ساله، سطح سوم شامل سنین۸ تا ۹ سال، سطح چهارم برای سنین ۹ الی۱۰سال، سطح پنجم شامل دانش آموزان ۱۰ تا ۱۱ سال، سطح ششم شامل نوجوانان سنین ۱۱ الی ۱۲ سال، سطح هفتم شامل سنین ۱۲ تا ۱۳ سال و نهایتاً سطح هشتم شامل محدوده سنی ۱۳ الی ۱۴ سال می باشد. ویزای همراه در عموم موارد برای دانشجویان دوره فوق لیسانس و بالاتر بوده و برای والدین دانش آموزان تحت شرایطی خاص توسط اداره مهاجرت مجارستان صادر می شود.
تحصیل در مجارستان در مقطع دبیرستان
تحصیل در مقطع دبیرستان در مدارس مجارستان به اختصار سطح ۲ و سطح ۳ و سومین نامیده می شوند که اگر بر طبق نظام آموزش ایران معادل دوره اول دبیرستان، دوره دوم دبیرستان و پیش دانشگاهی می باشد. این نظام آموزشی منطبق با نظام آموزشی اروپا بوده و سنین ۱۶ تا ۱۸ سال را شامل می شود. ویزای همراه در عموم موارد برای مقطع دبیرستان نیز صادر نمی شود مگر در صورت موافقت اداره مهاجرت مجارستان در شرایط خاص.
تحصیل در مقطع لیسانس در دانشگاه های مجارستان ۳ الی ۴ ساله بوده و مستلزم داشتن مدرک دیپلم مورد معتبر می باشد. لازم به ذکر است که تحصیل در مقطع لیسانس در مجارستان مستلزم داشتن مدرک زبان نبوده و دانشجو بنا بر رشته و دانشگاه مورد تحصیل می تواند زبان انگلیسی و یا آلمانی را حین تحصیل فرا بگیرد. دانشجو در دوره لیسانس امکان بردن همراه را ندارد ولی اجازه کار حین تحصیل به مدت ۲۰ ساعت در هفته(به جز ایام تعطیلی بین دو ترم دانشگاهی با امکان کار بیشتر) را خواهد داشت.
تحصیل در مجارستان در مقطع فوق لیسانس در دانشگاه های مجارستان ۱ الی ۲ ساله و مستلزم داشتن مدرک لیسانس معتبر بوده و رشته مورد تحصیل متقاضی در مقطع فوق لیسانس می بایست همان رشته تحصیلی در مقطع کارشناسی باشد. تحصیل در مجارستان در مقطع فوق لیسانس نیازمند داشتن مدرک زبان نموده و دانشجو می تواند حین تحصیل و بسته به رشته و دانشگاه محل تحصیل اقدام به فراگیری زبان انگلیسی یا آلمانی نماید. دانشجو امکان کار بمدت ۲۰ ساعت در هفته را دارد (به جز ایام تعطیلی بین دو ترم دانشگاهی با امکان کار بیشتر). امکان بردن همراه برای دانشجویان مقطع تحصیلی فوق لیسانس وجود دارد.
تحصیل مجارستان در مقطع دکتری فرآیندی ۳ الی ۵ ساله بوده و نیازمند داشتن مدرک فوق لیسانس معتبر و یکسان بودن رشته مورد تحصیل در مقطع لیسانس و فوق لیسانس می باشد. تحصیل در مجارستان در مقطع دکتری بدون داشتن مدرک زبان در شرایط غیر بورسیه ای از طریق یادگیری زبان حین تحصیل در دانشگاه محل تحصیل امکان پذیر می باشد. کار حین تحصیل در مقطع دکتری ۲۰ ساعت بوده و با اجازه دانشگاه و اداره مهاجرت امکان کار تحقیقاتی حین تحصیل نیز برای دانشجو فراهم می باشد. لازم به ذکر است در این مقطع تحصیلی امکان بردن همراه و اخذ ویزای همراه وجود دارد.
با توجه به تقاضای روزافزون برای بورسیه تحصیلی مجارستان، این کشور طرحی تحت عنوان Stipendium Hungaricum یا بورسیه تحصیلی کشور مجارستان برای دانشجویان خارجی ارائه و اجرا کرده است. در سال ۲۰۱۸، بیش از ۴۱۰۰ دانشجو در مقاطع تحصیلی مختلف بصورت بورسیه در دانشگاه های کشور مجارستان به زبانهای انگلیسی و مجاری مشغول به تحصیل بوده اند. این تعداد در سال ۲۰۱۹ افزایش یافته و به ۵۰۰۰ ظرفیت خواهد رسید. این طرح شامل کشورهایی می شود که قرارداد تعامل فرهنگی و دانشگاهی با دولت مجارستان منعقد کرده باشند و یا مشغول طرح تبادل دانشجو باشند.
تحصیل بصورت بورسیه در مقطع تحصیلی لیسانس ۲ الی ۴ ساله، فوق لیسانس ۱.۵ الی ۲ ساله، دکتری ۲+۲ ساله و دوره فوق لیسانس پیوسته(One-tier) 5 الی ۶ ساله می باشد. این دوره ها بدون شهریه بوده و ماهیانه برای مقاطع تحصیلی لیسانس تا دکتری و همچنین کارشناسی ارشد پیوسته دارای کمک هزینه ای به میزان ۱۳۰ یورو، و برای دوره دکتری برای دوره اول ماهیانه ۴۵۰ یورو و برای دوره دوم ماهیانه ۵۸۰ یورو می باشد. اسکان در طول دوران تحصیل رایگان بوده و برای تهیه مسکن ماهیانه مبلغ ۱۲۰ یورو به عنوان کمک هزینه به دانشجو پرداخت می شود. همچنین سالیانه تا سقف ۲۰۵ یورو امکان درمان رایگان برای دانشجو وجود خواهد داشت. زمان درخواست بورسیه تحصیلی تا ۱۵ ژانویه هر سال بوده و در ماه جولای نتیجه درخواست بورسیه به دانشجو اعلام خواهد شد. دانشجو پس از قبولی تا ۳۰ سپتامبر فرصت حضور در خاک مجارستان را خواهد داشت.
مدارک مورد نیاز برای بورسیه شامل مدرک زبان مورد نیاز دانشگاه و وزارت علوم مجارستان، انگیزش نامه و مدارک و سوابق تحصیلی می باشد.برای مقطع دکتری علاوه بر این مدارک نیاز به طرح تحقیقاتی و ۲ توصیه نامه از اساتید دانشگاه محل تحصیل خواهید داشت.
تحصیل رایگان در هلند یکی از شرایط ورود به کشور هلند و مهاجرت به کشور هلند به شمار میرود . اگر شما به دنبال کشوری جهت دریافت کار بعد از تحصیل هستید کشور هلند یکی از این کشورها به شمار میرود زیرا دانشگاه های این کشور و رشته های تدریس شده در این کشور دارای آینده ی شغلی بسیار خوبی هستند و میتوانند در کشور هلند مشغول به کار شوند.
تحصیل در هلند
تحصیل رایگان در هلند یکی از شرایط ورود به کشور هلند و مهاجرت به کشور هلند به شمار میرود . اگر شما به دنبال کشوری جهت دریافت کار بعد از تحصیل هستید کشور هلند یکی از این کشورها به شمار میرود زیرا دانشگاه های این کشور و رشته های تدریس شده در این کشور دارای آینده ی شغلی بسیار خوبی است و میتواند در کشور هلند مشغول به کار گردید.
نظام تحصیلی و آموزشی کشور هلند بر پایه ی نیاز و استعداد دانش آموزان بنا شده و از این رو مدارس به سه دسته ی مدارس دولتی، مدارس خاص (مذهبی) و مدارس معمولی دولتی تقسیم شده اند، البته لازم به ذکر است که تعدادی مدرسه ی خصوصی هم مشغول به فعالیت می باشند. نظام آموزشی کشور هلند بر اساس ارزیابی سازمان برنامه ریزی تحصیلی برای دانشجویان بین المللی PISA و سازمان همکاری اقتصادی وتوسعه OECDدر رتبه بندی برترین نظام های آموزشی در رتبه نهم قرار دارد.
تحصیل اجباری برای دانش آموزان از سن ۵ سال آغاز می شود و تا سن ۱۸ ادامه می یابد. در پایان این دوره به دانش آموزان مدرک دیپلم در سطوح VWO، HAVO و MBO اعطا می شود. مدارس دولتی و خاص بر پایه ی بودجه ی دولتی اداره می شوند و هزینه های جاری این مدارس توسط دولت تامین می گردد. ولی مدارس خصوصی بر پایه ی شهریه ای که از دانش آموزان دریافت می کنند فعالیت دارند. تحصیلات عالی در هلند در سه مقطع لیسانس (۲۴۰ واحد طی ۴ سال)، فوق لیسانس (۶۰ تا ۱۲۰ واحد طی یک یا دو سال) و دکترا (۱۲۰ واحد در طول ۳ سال) ارائه می گردد.
بورسیه تحصیلی و کمک هزینه تحصیلی در هلند در واقع به صورت نقدی به دانشجو پرداخت نمی گردد بلکه به صورت کمک هزینه تحصیلی و تخفیف در شهریه ارائه می گردد . دانشجویانی که موفق به دریافت بورسیه می شوند می توانند شهریه مربوط به دانشجویان اروپایی را بپردازند به این صورت که شهریه دانشگاه به صورت عادی به طور میانگین ۱۰۰۰۰ یورو در سال می باشد ولی شهریه سالیانه برای دانشجویان خارجی بورسیه شده ۲۰۰۰ یورو است.
کشور هلند یکی از کشورهای اروپایی است که به دانشجویان بین المللی این امکان را می دهد تا با استفاده از تسهیلات مالی تحت عنوان Student Grants یا وام های مربوط به شهریه بتوانند در دانشگاه های این کشور تحصیلات سطح بالا را تجربه نمایند. طرح های حمایتی مالی دیگری مثل کمک هزینه ی اجاره مسکن Huurtoeslag و کمک هزینه ی خدمات بهداشت و درمان Zorgtoeslag نیز برای پوشش هزینه های دانشجویان در راستای تحصیل رایگان در هلند وجود دارد.
- شرایطی که کمک هزینه های تحصیلی دانشجویی به دانشجویان تعلق می گیرد عبارتند از اینکه:
در راستای تحصیل رایگان در هلند، سن متقاضی نباید بیشتر از ۳۰ سال باشد. متقاضی تبعه کشورهای اتحادیه ی اروپا باشد و طی ۵ سال گذشته اقامت هلندی اخذ نموده باشد یا حداقل ۵۶ ساعت در ماه کار کرده باشد. داشتن اجازه ی اقامت یا کار همان حقوقی را برای فرد به همراه دارد که یک شهروند هلندی دارد. شرط لازم دیگر برای اینکه صلاحیت فرد احراز شود این است که درآمد ماهیانه وی کمتر از ۱۳ هزار یورو در ماه باشد. بعلاوه دانشجویان اروپایی که قادر نیستند شهریه های تحصیل در هلند را بپردازند می توانند از وام های دانشجویی استفاده کنند که این مورد نیز شرایط خاص خود را دارد. من جمله داشتن حساب بانکی در هلند و کد شناسایی شهروندی این کشور و داشتن سن کمتر از ۳۰ سال. دانشجویان باید به همان میزان که از وام های دانشجویی استفاده می کنند وجوه دریافتی را بازپرداخت نمایند. سقف زمانی که دانشجوی دوره ی لیسانس می تواند از کمک های مالی دانشجویی استفاده نماید ۷ سال است.
به عنوان طرح تشویقی در تحصیل رایگان در هلند، به منظور جذب دانشجویان بین المللی غیر از اتحادیه اروپا، دولت هلند برنامه ای برای ارائه کمک هزینه های مالی به این دانشجویان آغاز نموده است. این بورس تحصیلی توسط وزارت آموزش و پروش، وزارت علوم و چندین دانشگاه هلند تامین می شود. و مبلغ آن نیز ۵ هزار یورو برای سال اول می باشد که افراد می توانند با داشتن شرایط تنها یک بار از آن استفاده نمایند.
- شرایط استفاده از این بورس تحصیلی برای دانشجویان بین المللی غیر اروپایی عبارتند:
فرد ملیتی غیر از کشورهای اتحادیه اروپا داشته باشد.
فرد متقاضی شرکت در دوره های آموزشی کارشناسی یا کارشناسی ارشد دانشگاه های هلند باشد.
فرد متقاضی قبلاً مدرک تحصیلی که از موسسات یا دانشگاه های هلندی اخذ ننموده باشد.
فرد شرایط خاص دانشگاه مورد نظر را داشته باشد.
- دانشگاه آمستردام
این دانشگاه به عنوان یکی از بزرگ ترین موسسه های آموزش عالی کشور هلند شناخته شده که بالغ بر سی و یک هزار دانشجو در ان مشغول به تحصیل هستند و در سطح دانشگاههای هلند دارای برترین رتبه از نظر تحصیلی می باشد.و از لحاظ قدمت به عنوان سومین دانشگاه کشور هلند شناخته می شود.
- دانشگاه صنعتی دلفت
این دانشگاه بزرگ ترین و قدیمی ترین دانشگاه فنی در کشور هلندمیباشد ،که در سال ۱۸۴۲ تاسیس شده و بسیار مورد علاقه افرادی است که خواهان ادامه تحصیل در رشته های فنی و مهندسی در هلند می باشند .ودر حال حاضر در حدود ۱۹۵۰۰ دانشجو در این دانشگاه در حال تحصیل می باشند . تمرکز اصلی این دانشگاه روی رشته های فنی مهندسی ،ریاضیات ، علوم کامپیوتر، علوم کاربردی،و مدیریت فناوری میباشد. دانشکده شیمی این دانشگاه در رتبه پانزدهم برترین دانشگاههای جهان قرار گرفته است
- دانشگاه اوتراخت
یکی از معتبرترین و قدیمی ترین دانشگاه های اروپا که در رده سوم دانشگاه های کشور هلند و رتبه نود و چهارم جهان قرار دارد .در حال حاضر حدود سی هزار دانشجو در هفت دانشکده این دانشگاه مشغول به تحصیلمیباشند. بنابر اعلام این دانشگاه ۱۲ نفر از برندگان جایزه نوبل و ۱۳ نفر از برندگان جایزه اسپینوزا از میان فارغ التحصیلان این دانشگاه قرار دارند.
- دانشگاه گرونینگن
این دانشگاه در رده پنجم دانشگاههای هلند قرار کرفته و بر اساس رتبه بندی جهانی در رده صدم برترین دانشگاههای جهان جایدارد.این دانشگاه در سال ۱۸۱۴ تاسیبس شده و حدود سی هزار دانشجو ار آن فارغ التحصیل شده اند .و مانند سایر دانشگاههای هلند یکی از انتخاب های محبوب دانشجویان است.
- دانشگاه فناوری آیندهوون
ین دانشگاه در رتبه صد و هفدهم جهان قرار دارد و بسیار دانشگاه با اعتبار و خوش نامی در زمینه های فنی و مهندسی و معماری است که حدود هفت هزار و صد دانشجو دارد و در زمینه های تحقیقاتی و پژوهشی در رتبه بالایی قرار گرفته است.
یکی از بهترین روشهای مهاجرت به کشور هلند ، مهاجرت تحصیلی میباشد چراکه کشور هلند دارای دانشگاه هایی با سطح علمی بالا است و شما به عنوان یک دانشجوی بین المللی در هلند امکان کار در حین تحصیل را نیز دارید . این امر یعنی داشتن شغل در ضمن تحصیل به فردی که دانشجوی هلند است کمک میکند تا برخی از هزینه های زندگی دانشجویی خود را پرداخت و تامین کند .
اقامت پس از تحصیل در هلند
علاوه براینکه هر دانشجو در حین تحصیل در هلند اجازه کار دارد پس از تحصیل نیز می تواند در صورت یافتن شغل مناسبی اقامت کاری دریافت نماید و در هلند بماند.البته این کار باید مرتبط با رشته تحصیلی ان فرد باشد و اگر فرد در کاری که دارد موفق عمل نماید و مالیات نیز پرداخت کند می تواند اقامت کاری خود را تمدید نماید.
تحصیل در ایتالیا
ایتالیا کشوری در جنوب اروپا است. این کشور از شبه جزیره ایتالیا و دو جزیره سیسیل و ساردینا در دریای مدیترانه تشکیل شده است.
ایتالیا مساحتی به اندازه تقریباً یک پنجم ایران دارد. این کشور مرز مشترک با کشورهای اتریش، فرانسه، واتیکان (واتیکان در داخل شهر رم پایتخت ایتالیا قرار دارد)، سان مارینو (کشور سان مارینو در شمال ایتالیا و در دل ایالت امیلیا رومانیا قرار دارد)، اسلوونی و سوئیس دارد.
درباره ما
موسسه حقوقی سروش نافع دادمان کرج با همکاری تیمی قدرتمند و متعهد متشکل از حقوقدانان مجرب، وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه، کارشناسان بانک و اداره ثبت، مهندسین صنایع و فناوری اطلاعات، کارشناسان مالی، حسابداران و حسابرسان با هدف ارائه خدمات گسترده در سطح داخلی و بین المللی در تلاش است تا خدمات ذیل را در چارچوب حقوق بین الملل و قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران به هموطنان ارائه نماید.