ماده۷۳ـ در مواردی که حقالوکاله مربوط به دعوائی است به یکی از نتایج زیر منتهی شده به ترتیب زیر تقسیم میشود:
۱ـ برای ابطال دادخواست بیش از پاسخ دعوی ربع حقالوکاله مرحله نخستین و اگر میزان خسارت به ترتیب مزبور از سه هزار ریال تجاوز نماید میزان آن مقطوعاً سه هزار ریال است.
۲ـ برای ابطال دادخواست بعد از پاسخ دعوی نصف حقالوکاله مرحله نخستین.
۳ـ برای سقوط دعوی پژوهش قبل از پاسخ به شکایت ربع حقالوکاله مرحله پژوهش و اگر مـیزان آن از سه هزار ریال تجاوز نـماید مقطوعاً سههزار ریال.
۴ـ برای سقوط دعوی پژوهشی بعد از پاست به شکایت نصف حقالوکاله مرحله پژوهشی.
۵ ـ برای صدور حکم غیابی در هر مرحله نصف آنچه طبق این تعرفه برای آن مرحله مقرر است.
۶ ـ برای سقوط حق اعتراض نصف آنچه مطابق این تعرفه برای مرحله که قرار از آن مرحله صادر میشود.
۷ـ خسارت حقالوکاله سایر قرارهائی که مستقلاً قابل پژوهش یا فرجام است دادگاه با رعایت حقالوکاله سایر قرارها تعیین مینماید.
تبصره ـ حقالوکاله قرار قبول ایراد مرور زمان مطابق حقالوکالهایست که برای حکم مقرر است ولی اگر قرار مزبور و همچنین سایر قرارهائی که مستقلا قابل شکایت است گسیخته یا شکسته شد حقالوکاله اضافه بر آنچه برای رسیدگی ماهوی مقرر است به آن تعلق نخواهد گرفت.
ماده۷۴ـ حقالوکاله دعاوی دادگاههای اختصاصی به ماخذ بهای خواسته و نسبت مذکور در ماده۷۱ مقرر است که شصت درصد مجموع آن برای مرحله نخستین و چهل درصد آن مخصوص مرحله تجدیدنظر میباشد.
تبصره۱ـ نسبت به اموری که دو خارج از دادگستری یا پس از طرح آن در دادگاههای به داوری ارجاع گردیده طبق حکم یا نظر سازشی داور با صلحاً خاتمه باید حقالوکاله آن در صورتی که در خارج از دادگستری باشد حقالوکاله مرحله نخستین و چنانچه پس از طرح آن در دادگستری باشد تابع تعرفهای خواهد بود که برای مرحله مرجوعه مقرر است.
تبصره۲ـ در صورت عزل یا استعفاء وکیل قبل از ختم مرحله تعیین کاری که وکیل در آن مرحله نموده و حقالوکاله که طبق این تعرفه بآن تعلق میگیرد به نظر دادگاه است.
ماده۷۴ـ مکرر ـ میزان حقالوکاله اموراجرائی دادگاهها و شعبات اجرای ثبت به مأخذ اصل محکوم به و مورد تعهد به قرار زیر میباشد و ممکنست به تناسب آنچه که اجرا میشود پرداخته شود:
۱ـ تا پانصدهزارریال از بهای مورد اجرا صدی پنج.
۲ـ تا یک میلیون ریال نسبت بمازاد از پانصدهزار ریال صدی سه و نیم.
۳ـ از یک میلیون ریال به بالا نسبت به مازاد از یک میلیون ریال صدی دو و نیم.
تبصره۱ـ در موارد اجرائیههای غیرمالی در صورت اختلاف طبق قسمت سوم ماده۷۱ حقالوکاله به نظر دادگاه صلاحیتدار تعیین میشود.
تبصره۲ـ در صورتی که عملیات اجرائی منتهی به نتیجه نشد مانند آنکه محکومعلیه یا متعهد معسریا ورشکسته گردید نیز در صورت اختلاف تعیین میزان حقالوکاله به نظر دادگاه است.
تبصره۳ـ در هر مورد که در این آئیننامه مرحله نخستین ذکر شده شامل دادسرای شهرستان و دادگاه بخش و امور مرجوعه به مأمور صلح نیز خواهد بود.
ماده۷۵ـ هزینه مسافرت و کلاء و کارگشایان مطابق تعرفه زیر است.
۱ـ برای وکلاء درجه اول و دوم کیلومتری ده ریال و روزی ۲۵۰ ریال فوقالعاده.
۲ـ برای وکلاء درجه سوم و کارگشایان کیلومتری۵ ریال و روزی ۱۵۰ ریال فوقالعاده.
ماده ۷۶ ـ وکلاء عدلیه نباید ضمن قرارداد حقالوکاله هزینه محاکمه عدلیه را عهدهدار شوند ولی در عین حال میتوانند به موجب رسید جداگانه مبلغی از موکل یا نماینده او برای مخارج مزبور بطورعلیالحساب دریافت نمایند مشروط براینکه صورت مخارج را طبق این نظامنامه برای موکل بفرستد.
ماده۷۷ـ راجع به حقالوکاله و خساراتی که قبل از اجراء این آئیننامه تصفیه نشده باشد و قراردادی هم در بین نباشد مطابق این آئیننامه رفتار خواهد شد.
ماده ۷۸ ـ گرفتن هرگونه سند رسمی یا عادی از موکل بجای قرارداد حقالوکاله از قبیل سند ذمه یا شرطی و یا چک بوعده یا فته طلب و غیره اعم از اینکه گرفتن اسناد مزبور برای تمام یا قسمتی از حقالوکاله باشد و همچنین تنظیم قرارداد حقالوکاله بر طبق اوراقی سوای آنچه بموجب قانون وکالت و این نظامنامه مقرر میباشد ممنوع اسـت و متخلف به مجازات انتظامی از درجه۵ به بالا محکوم خواهد شد و هرگاه ثابت شود که این عمل بطورساختگی و حیله انجام شده از قبیل آنکه سند در ظاهر بنام دیگری تنظیم و گرفته شده و در باطن مربوط به وکیل بوده اسـت متخلف محرومالوکاله خواهد شد.
ماده ۷۹ ـ انتقال قرارداده حقالوکاله به دیگری مادام که کار انجام و خاتمه نیافته اعم از اینکه انتقال گیرنده وکیل باشد یا نه بدون رضایت موکل ممنوع است و متخلف به مجازات انتظامی از درجه چهار به بالا محکوم خواهد شد.
ماده ۸۰ ـ شرکت در مدعابه برای وکلاء عدلیه ممنوع است و متخلف به مجازات انتظامی از درجه۴ به بالا محکوم خواهد شد و در صورتیکه ثابت شود این عمل بطورساختگی و حیله انجام یافته از قبیل آنکه شرکت در مدعابه بنام دیگری است و در باطن مربوط بخود وکیل میباشد مجازات وکیل متخلف از درجه۵ به بالا خواهد بود.