وکیل طلاق، عبارت است از شخصی که پس از اخذ پروانه وکالت، به طور تخصصی، در زمینه امور حقوقی از جمله دعاوی خانواده و طلاق، قبول وکالت می کند و در قبال اجرت معین، در حدود موضوع وکالت، جهت منافع موکل، اقدام می نماید. به طور معمول، وکیل طلاق، علاوه بر پیگیری پرونده طلاق موکل، می تواند، سایر مسائل، نظیر حقوق مالی موکل یا حضانت فرزندان را نیز پیگیری کند.
وظایف وکیل طلاق
وظایف وکیل طلاق، محدود به حدود و اختیاراتی است که موکل، طی قرارداد وکالت، به او اعطا می نماید. این وظایف، می تواند شامل ثبت دادخواست طلاق، حضور در جلسات دادگاه، انجام تجدید نظر خواهی، واخواهی، فرجام خواهی و اعاده دادرسی نسبت به آرای صادره در امر طلاق و هر امر دیگری که مورد نظر موکل است باشد. در واقع، حدود اختیارات وکیل پایه یک دادگستری را موضوع وکالت و اختیاراتی که موکل به وکیل می دهد، تعیین خواهد کرد.
مهمترین وظایف وکیل طلاق عبارتند از:
- دادن مشاوره حقوقی به موکل
- تنظیم دادخواست، لایحه و شکوائیه در خصوص موضوع وکالت و شروع فرآیند دادرسی با ثبت دادخواست
- حضور در جلسات، به نیابت از موکل تا ختم دادرسی و انجام هرگونه تجدید نظر خواهی، واخواهی و اعتراض فوق العاده به آرا در صورت اجازه موکل
- حضور در مراجع قضایی و شبه قضایی، نهادهای داوری، مراجع دولتی و غیر دولتی، جهت انجام مورد وکالت
مراحل انتخاب وکیل طلاق
وکیلی را انتخاب کنید که تخصص وی طلاق و دعاوی خانواده باشد. توجه داشته باشید که از یک بدهکار شکایت ندارید یا نمیخواهید برای جرمی از شما دفاع کنند. میخواهید طلاق بگیرید و به همین دلیل به کسی نیاز دارید که با همه چم و خم و روند طلاق و دعاوی خانوادگی و دادگاه های خانواده آشنا باشد.
ابتدا با چند وکیل متخصص دعاوی خانواده مشاوره کنید. با اینکه وکیلی ممکن است اعتبار خیلی خوبی داشته باشد اما ممکن است از رفتار او خوشتان نیاید. وکیل طلاق انتخاب شده توسط شما نباید کسی باشد که با او احساس راحتی نمیکنید چون قرار است ساعات زیادی را با هم بگذرانید.
ازدواجتان، اسم و سن فرزندانتان، جدول زمانی زندگی زناشویی تان، فعالیتها، تغییرات و شغلی و از این قبیل را در اختیار وکیل دادگستری قرار دهید. برای اینکه وکیل بتواند با احاطه و اشراف شما را در بهترین مسیر حقوقی قرار دهد لازم است اطلاعات زیادی در مورد شما داشته باشد.
میزان بودجه و درآمدتان را به اطلاع وکیل برسانید. وکیل طلاق باید تصویر درستی از امور مالی و هزینه های زندگی شما داشته باشد. همچنین اسناد و مدارک کلیه داراییها بدهی های زناشویی خود را نیز تهیه کنید.
توجه داشته باشید دستمزد همه وکلا یکسان نیست اگر به دنبال خدمات حقوقی خوب و ویژه هستید طبیعتا مبلغ بیشتری باید هزینه کنید.
صرف داشتن وکیل فارغ از تجربه و تخصص، راهگشا نیست. اگر توانایی گرفتن وکیل را ندارید تحت نظر یک وکیل طلاق و دعاوی خانواده خوب و با تجربه و متخصص و با اخذ مشاوره به صورت مستمر، خودتان پروندتان را پیگیری کنید بجای اینکه به دلیل عدم توانایی مالی دنبال وکیل ارزان بروید ! پس مشاوره با یک وکیل خوب و با تجربه و انجام کار توسط خودتان(در صورت عدم توانایی مالی) بهتر از داشتن یک وکیل ارزان و کم تجربه است.
وکیل باید طوری باشد که به حرف هایتان گوش بدهد،یادداشت برداری کند،به سوالاتتان پاسخ دهد،پیگیر مسائلتان باشد و در۲۴ ساعت اول پاسخگوی تماس هایتان باشد اگر اینطور نبود، باید وکیل دیگری برای خودتان پیدا کنید. شما به کسی نیاز دارید که طرف شما باشد و کمترین کاری که یک وکیل میتواند بکند این است که تلفنتان را در یک مدت زمان معقول پاسخ دهد یا در صورت عدم امکان پاسخ به تلفن در آن زمان، در اولین فرصت به شما پیام داده یا تماس بگیرد.
ویژگی های یک وکیل خوب خانواده(وکیل طلاق)
یک وکیل طلاق برای دعاوی خانوادگی ضرورتاً باید تجربه دانش و اطلاعات کافی در این خصوص را داشته باشد و پرونده های متعدد و موفق در مورد دعاوی خانواده داشته است.
یک وکیل خوب خانواده کسی است که در مورد مشکلتان به شما یک ذهنیت واقعی می دهد و گاهی صلاح را در این میبیند که شما را از تصمیمی که گرفته اید بر حذر دارد هر چند برایتان خوشایند نباشد.
مثلاً گاهی زوج (مرد) به یک وکیل خانواده برای انجام کارهای طلاق خود مراجعه می نماید و ممکن است از طرف آن یک وکیل متخصص دعاوی خانواده چیزهایی بشنود که برایش خوشایند نباشد مثل اینکه برای طلاق عجله نکند و دست نگه دارد چون ممکن است با مسئولیت اعمال شرط نصف اموال مواجه شود و یا ضرورت پرداخت مهریه و حقوق مالی زوجه پیش آید در این فرض ممکن است شرایط خوبی برای وی ایجاد ننماید.
کار وکیل طلاق صرفاً انتخاب راه درست و پیش بینی دعاوی احتمالی آینده و بطور کلی مدیریت حقوقی یک دعوا است. این درست ترین و منطقی ترین روشی است که می توان یک دعوای حقوقی را مدیریت نمود و اصولاً نتیجه رعایت این روش و چنین اقدامی موفقیت در دعوا است.