اخذ جواز تاسیس صنایع

خدمات اخذ جواز تاسیس صنایع

جواز تاسیس صنایع یکی از مهمترین و پر متقاضی ترین مجوزهای کسب و کار و تولید است که درکشورمان صادر میشود و از آنجائیکه نقش مهم و پررنگی در اشتغال و تولید داخلی دارد، در این مقاله اطلاعاتی جامع در مورد این جواز ارائه داده ایم.

جواز تاسیس صنایع چیست؟

۱ . جواز تاسیس صنایع مجوزی است که افراد اعم از حقیقی یا حقوقی جهت انجام یک فعالیت تولیدی – اقتصادی اخذ می کنند.

۲ . این جواز، به  دارنده آن اجازه می دهد در یکی از شهرک های صنعتی مشغول به تولید محصولی باشد که در خود جواز مذکور ذکر شده است.

۳ . جواز تاسیس صنایع ، با توجه به نوع محصولات باید از وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت جهاد کشاورزی یا سایر ارگان های مرتبط اخذ شود.

ضمنا برای تولید کالاهای مختلف نظیر سرنگ، نخ های جراحی و غیره یا احداث کارخانه های داروسازی و کارخانه های مواد غذایی، قبل از هر کاری اخذ مجوز از وزرارت بهداشت الزامی است.

نکته: باید توجه داشت که برای گرفتن یک جواز باید کالاهایی که با هم سنخیت دارند در آن جواز ذکر شوند، برای مثال مواد غذایی و لوازم الکترونیکی نمی توانند در یک جواز ذکر شوند.

مزایای اخذ جواز تاسیس صنایع چیست؟

۱. تخصیص زمین صنعتی در شهرکهای صنعتی به نرخ مصوب دولتی با پرداخت تنها ۳۰ درصد نقد و ۷۰ درصد اقساط ۳۶ ماه (برای هر سه ماه یک قسط)

۲. ثبت برند فارسی برای محصولات در اداره ثبت علامت تجاری.

۳. امکان شرکت در نمایشگاههای تجاری داخلی و خارجی.

۴. امکان دریافت وام و تسهیلات دولتی با سود تولیدی و تنفس یک الی دو سال و دوره بازپرداخت بلند مدت.

۵. در دسترس بودن پیش طرح توجیهی تایید شده توسط کارشناسان مرجع صادر کننده برای ارائه و جذب سرمایه گذاری.

مرجع صادر کننده جواز تاسیس صنایع کدام وزارتخانه یا سازمان است؟ 

بر حسب نوع فعالیت اقتصادی سرمایه گذار، مرجع صادر کننده جواز فوق متفاوت است.

برای عمده فعالیت های صنعتی، مرجع صادر کننده وزارت صنعت و معدن تجارت می باشد، ولی سایر سازمان ها و وزارتخانه ها از جمله سازمان میراث فرهنگی در حوزه گردشگری و صنایع دستی، وزارت کشور در حوزه NGO ها و احزاب، وزارت جهاد کشاورزی در حوزه تولیدات و صنایع کشاورزی و غذایی، وزارت کار و تعاون در حوزه کار آفرینی و مشاغل خانگی اقدام به صدور جواز تاسیس صنایع بر حسب قوانین جاری می نمایند.

فرآیند اخذ جواز تاسیس چقدر زمان می برد؟

مدت زمان لازم بر حسب سازمان و مرجع صادر کننده جواز تاسیس صنایع متفاوت است. این مدت زمان برای جواز صادره از وزارت صنعت و معدن و تجارت به طور متوسط ۲ روز تا ۱۵ روز می باشد، اما برای اخذ جواز از وزارت جهاد کشاورزی بین ۱۵ روز الی ۱ ماه می باشد. همچنین مدت زمان لازم برای صدور جواز از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ۱ الی ۲ ماه می باشد.

مدت اعتبار جواز تاسیس چقدر است؟

این جواز از تاریخ صدور تا یک سال اعتبار دارد و بعد از یک سال قابل تمدید است که مدت تمدید با نظر کارشناسان و با توجه به پیشرفت کار متغییر می باشد و اگر تقاضایی برای تمدید صورت نگیرد، جواز فوق خود به خود از اعتبار خارج شده و باطل می شود.

جواز تاسیس صنایع به نام چه کسی صادر می شود؟

زمانی که قصد دریافت جواز تاسیس صنایع دارید، باید مشخص نمایید که قرار است طرح برای شرکت راه اندازی شود یا برای شخص. در صورتی که برای شرکت خاصی است، جواز به صورت حقوقی و به نام شرکت یا موسسه صادر می شود و در غیر این صورت جواز به صورت حقیقی و به نام شخص متقاضی صادر می شود.

تفاوت جواز تاسیس حقیقی و جواز تاسیس حقوقی در چیست؟

جواز تاسیس صنایع حقیقی و حقوقی از نظر قوانین و کارکرد مشابه هستند و تفاوتی در آن ها مشاهده نمی شود، ولی بانکها برای ارائه تسهیلات به طرح ها و جوازهای تاسیس حقوقی تمایل بیشتری دارند و به همین دلیل است که مشاهده می کنیم وام های بالای یک میلیارد تومان برای جواز حقیقی به ندرت اختصاص داده می شود.

آیا برای اخذ جواز تاسیس تهیه و ارائه طرح توجیهی الزامی است؟

الزام ارائه طرح توجیهی با توجه به مراجع صادر کننده جواز تاسیس متفاوت می باشد.

به طور مثال اگر مرجع صادر کننده جواز، وزارت صنعت، معدن و تجارت باشد نیازی به تهیه و ارائه طرح توجیهی کامل نیست و جواز بر اساس پیش طرح توجیهی صادر می شود، اما سازمان میراث فرهنگی و گردشگری بدون تهیه وارائه طرح توجیهی کامل، اقدام به صدور این جواز نمی نماید.

آیا مدت زمان مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس به صورت حقیقی و حقوقی متفاوت است؟

خیر، حقیقی بودن یا حقوقی بودن درخواست کننده جواز تاسیس در مدت لازم برای طی مراحل و اخذ جواز ندارد. مدت زمان لازم برای اخذ جواز به صورت شخصیت حقیقی و حقوقی یکسان می باشد.

شرایط ابطال جواز تاسیس صنایع چیست؟

جواز تاسیس یا به درخواست شخص دارنده جواز و یا با انقضاء مهلت اعتبار آن، باطل و از درجه اعتبار ساقط میگردد.

آیا پس از اخذ جواز تاسیس امکان تولید انبوه کالا و ارائه آن به بازار وجود دارد؟

جواز تاسیس فقط یک موافقت نامه برای احداث کارخانه و یا کارگاه تولیدی و راه اندازی طرح است.

لذا برای شروع تولید انبوه بر حسب نوع محصول باید مجوزهای بهداشتی و زیست محیطی و استانداردهای اجباری تهیه و سپس اقدام به اخذ پروانه بهره برداری نماید.

آیا برای ثبت برند وجود جواز تاسیس الزامی است؟

یکی از مدارکی که اشخاص حقوقی و اشخاص حقیقی جهت ثبت برند به آن نیاز دارند، مجوز فعالیت صادره از اتحادیه ها، سازمان ها، وزارت خانه ها و نهادهای قانونی ذی ربط است و یکی از معتبر ترین مجوزهای فعالیتی که برای ثبت برند مورد تایید اداره مالکیت صنعتی است، جواز تاسیس صنایع است.

مدارک مورد نیاز برای اخذ جواز تاسیس صنایع

الف) مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقیقی

۱. کپی شناسنامه فرد متقاضی

۲. کپی کارت ملی شخص متقاضی

۳. کارت پایان خدمت فرد متقاضی

۴. اخذ مجوز در صورت لزوم

ب) مدارک لازم برای اخذ جواز شخص حقوقی

۱. کپی شناسنامه وکارت ملی دارندگان حق امضاء

۲. کارت پایان خدمت دارندگان حق امضاء

۳. اخذ مجوز های لازم

۴. کپی روزنامه رسمی تاسیس شرکت

۵. کپی اسناسنامه شرکت

۶. کپی شرکتنامه یا اظهارنامه شرکت

۷. کپی روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت

۸. مهر شرکت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید
اسکرول به بالا