بهکار بردن الفاظ رکیک و زشت نسبت به اشخاص دیگر، از جمله همسر، فحاشی و از مصادیق توهین است. توهین و فحاشی با هر درجه از شدت، عملی مجرمانه محسوب میشود و شخص باید مورد مجازات قرار بگیرد. سبک یا سنگین بودن این عمل، توسط قاضی تعیین میشود و پس از بررسیها، از جمله سوابق فرد مجرم، در نهایت مجازات فحاشی به همسر تعیین میشود.
مجازات فحاشی به همسر
به دلیل اینکه این نوع فحاشیها بیشتر در محیط خانوادگی رخ میدهد، اثبات جرم فحاشی به همسر کار دشواری خواهد بود.
اما اگر قاضی در کار خود خبره باشد، متوجه راستگویی و دروغگویی فرد خواهد شد. برخی از افراد به دلیل اینکه بهطور مداوم تحت فحاشی همسر قرار گرفتهاند، از لحاظ روانی با مشکلاتی روبرو شدهاند، که با برخی از نشانهها، قاضی میتواند حکم دقیقی را اعلام کند.
برای اثبات عمل فحاشی به همسر، فردی که مورد توهین و فحاشی قرار گرفته است، میتواند از دستگاه شنود استفاده کند.
قبل از استفاده از دستگاه شنود باید بهطور کتبی از دادگاه مجوز لازم را دریافت کند.
با توجه به نوع فحشی که به همسر نسبت داده میشود ، با توجه به معنای آن، قاضی نوع الفاظ را سنگین یا سبک تشخیص میدهد.
که اگر نوع شدید و سنگین تایید شود، همسر مرتکب قذف شده است و مجازات میشود.
همچنین اگر به همسر عمل زنا را نسبت دهد، با توجه به آگاهی از معنای کلمه، به ۸۰ ضربه شلاق محکوم خواهد شد.
اگر الفاظ به کار رفته شدت کم و در حد ساده باشد، به عنوان هتک حرمت شناخته میشود و مجازاتی برابر ۷۴ ضربه شلاق و جزای نقدی در نظر گرفته میشود.
مجازات فحش دادن به همسر در شریعت
شرع برای هتک حرمت میزانی را در نظر نگرفته است. البته این مجازات برای همسر میتواند متفاوت باشد، اگر برای بار اول به این عمل مجرمانه اقدام کرده است، با پرداخت جریمه اندک و تعهد موضوع مختومه میشود.
اگر همسر سابقه کیفری در این زمینه داشته باشد دادگاه میتواند حداکثر مجازات فحاشی برابر با ۷۵ ضربه شلاق یا پرداخت جزای نقدی را تعیین کند. که البته مجازات با توجه به نوع الفاظی که به همسر بیان میشود، میتواند متفاوت باشد.