جواز تأسیس صنایع جوازی است که به شخص یا شرکت برای انجام فعالیت، تولید یا سرمایه گذاری داده می شود. دانستن نحوه اخذ جواز تأسیس صنایع در مسیر دریافت آن بسیار مؤثر بوده و این امکان را می دهد که راهنمای مناسب شما باشد.
اخذ جواز تأسیس از سازمان صنایع و معادن
مراحل صدور پروانه بهره برداری:
پرسشنامه پروانه بهره برداری توسط متقاضی از سازمان صنایع ومعادن ذیربط اخذ و پس از تکمیل به آن سازمان ارائه میگردد تا مورد بررسی و از نظر تکمیل بودن اطلاعات مورد تائید قرار گیرد.
ظرفیت سنجی برای تعیین حداکثر ظرفیت تولید براساس ماشین آلات منصوبه توسط کارشناس ذیربط برای سه شیفت کاری یعنی چهار هزار و پانصد ساعت مفید با راندمان ۱۰۰ درصد برای کلیه صنایع در سال محاسبه میگردد. در مواردی که با توجه به ماهیت صنعت نیاز به محاسبه تمام اوقات سال به عنوان روزهــای کــاری میباشد. (نظیر کارخانه سیمان یا شیشه) این میزان به شش هزار و پانصد ساعت مفید با راندمان ۱۰۰ درصد افزایش می یابد.
درمورد واحدهایی که دارای چند خط تولید جداگانه هستند در صورتی که تنها یک یا چند خط از کل خطوط تولید آماده بهره برداری باشد صدور پروانه بهره برداری برای آن خطوط بلامانع است.
صدور پروانه بهره برداری الزاما با توجه به قانون نحوه جلوگیری از آلودگی هوا مصوب ۳/۲/۷۴ منوط به موافقت سازمان حفاظت محیط زیست است و برای صنایع غذائی و بهداشتی ودارویی با توجه به قانون مواد خوردنی آشامیدنی و آرایشی و بهداشتی مصوب ۲۸/۴/۴۶ منوط به استعلام و اخذ موافقت وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و برای صنایع دارویی و غذایی دام و طیور با هماهنگی سازمان دامپزشکی کشور یا واحدهای استانی آنها نیز خواهد بود.
هزینه صدور پروانه بهره بــرداری بــر اساس تصویــب نامه ۱۸۱۵۴ مورخ ۳/۴/۱۳۶۴هیات وزیران به حساب شماره ۳۱۰ خزانه واریز میگردد.
پروانه بهره برداری بر اساس اطلاعات جمع آوری شده مورد نیاز در برگه رنگی مخصوص به همراه نامه ارسال پروانه بهره بــرداری تهیه و به متقاضی ارائه میگــردد.
مراحل صدور جواز تأسیس واحد کشت و صنعت
- انجام بررسی مطالعه و ارزیابی جهت انتخاب زمینه فعالیت واحد کشت و صنعت و محل اجرای آن توسط سرمایه گذار
- مراجعه به سازمان صنایع و معادن استان ذیربط و یا سازمان جهادکشاورزی مورد نظر جهت دریافت پرسشنامه
- تکمیل دو نسخه از پرسشنامه توسط متقاضی و اعاده یک نسخه از آن به سازمان جهاد کشاورزی و سازمان صنایع و معادن استان مربوط
- بررسی پرسشنامه توسط سازمان جهادکشاورزی و سازمان صنایع ومعادن استان ذیربط
- طرح نتایج بررسی در کمیته مشترک متشکل از نمایندگان سازمان جهادکشاورزی و سازمان صــنایع و مــعادن اســتان ذیربط جهت اتخاذ تصمیم (درصورت عدم تطبیق با ضوابط ارسال پاسخ با ذکر دلایل از سوی سازمان جهاد کشاورزی)
- تکمیل و امضای فرم جواز تأسیس توسط سازمان جهادکشاورزی استان و ارسال به سازمان صنایع و معادن استان جهت امضاء و عودت آن به سازمان جهادکشاورزی ذیربط جهت صدورگواهی تحقیق و توسعه، مدرکی است که پس از بررسی کارشناسی و در صورت احراز شرایط از سوی سازمانهای صنایع و معادن استانها صادر می گردد و مدت اعتبار آن دو سال می باشد.
- ارسال درخواست کتبی توسط واحد تولیدی به سازمان صنایع و معادن استان ذیربط
- بازدید از بخشهای تحقیق و توسعه واحد تولیدی توسط کارشناس سازمان صنایع و معادن استان و تکمیل فرم مربوطه
- گذراندن دوره “مدیریت تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی” توسط مسئول مرکز تحقیق و توسعه برگزار شده توسط سازمان صنایع ومعادن استانها و یا مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران
- تکمیل و ارسال کلیه مدارک به سازمان صنایع ومعادن استان جهت صدور گواهی تحقیق و توسعه
مراحل صدور پروانه تحقیق و توسعه
پروانه تحقیق وتوسعه، مدرکی است که جهت دارندگان گواهی تحقیق و توسعه و پس از بررسی کارشناسی با حفظ شرایط لازم و طی دوره آموزشی تکمیلی ویژه مدیران تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی از سوی معاونت برنامه ریزی، توسعه و فناوری صادر می گردد.
ارسال درخواست کتبی توسط واحد تولیدی که دارای گواهی تحقیق و توسعه باشد به سازمان صنایع و معادن استان ذیربط، بازدید از بخشهای تحقیق و توسعه واحد تولیدی توسط کارشناس سازمان صنایع و معادن استان و تکمیل فرم مربوطه
گذراندن دوره آموزشی تکمیلی ویژه مدیران تحقیق و توسعه واحدهای تولیدی توسط مسئول مرکز تحقیق و توسعه برگزار شده توسط سازمانهای صنایع و معادن استانها و یا مرکز آموزش و تحقیقات صنعتی ایران
تکمیل و ارسال کلیه مدارک پس از تایید رئیس سازمان صنایع و معادن استان به دفتر پژوهش فناوری و آموزش وزارت صنایع و معادن جهت صدور پروانه تحقیق و توسعه.
اخذ جواز تولید مواد غذایی
اهمیت اخذ مجوز تولید مواد غذایی:
شما بدون مجوز قادر به انجام هیچ فعالیتی در این خصوص نبوده و در صورتی که محصولات غذایی را تحت عنوان برندی تولید نمائید، متخلف خواهید بود. این گونه تخلف ها از طرف نهادهای نظارتی و بهداشتی مواد غذایی دارای پیگردهای قانونی است.
بنابراین بهتر است مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی را گذرانده و تأییدیه نهایی کارشناسان و مسئولان مربوطه را به دست آورید. دقت داشته باشید که کیفیت و بهداشت از مهم ترین ویژگی هایی است که مد نظر مسئولان این نهادها قرار داشته و درباره آن سخت گیری های زیادی انجام می دهند. بنابراین قبل از انجام هرگونه اقدامی در خصوص اخذ مجوز حتماً از بهداشتی بودن و کیفیت مناسب محصولات غذایی خود اطمینان حاصل نمائید.
سپری کردن مراحل اداری برای اخذ مجوز تولید مواد غذایی
برای دریافت مجوز تولید مواد غذایی باید مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی را گذرانده و مجوزهایی را از مراجع ذی صلاح کسب نمائید. دریافت این مجوزها که در ادامه بررسی خواهیم کرد، مستلزم صرف زمان های اداری و پرداخت هزینه هایی است که به گردن متقاضی است. توجه داشته باشید که برای دریافت هریک از این مجوزهای رسمی و حقوقی حتماً به سازمان های مرتبط مراجعه کنید.
تعیین طبقه فعالیت
مواد غذایی دارای گستره فراوانی بوده و تنوع بالایی دارند. بنابراین شما برای فعالیت در این حوزه باید طبقه یا طبقاتی را مشخص نموده و برای اخذ مجوز فعالیت در این طبقات اقدام نمائید. توجه داشته باشید که اگر بخواهید طبقات مختلفی را انتخاب کنید، اخذ مجوز به ازای هر طبقه اضافی هزینه هایی در بر خواهد داشت. بنابراین سعی کنید در هنگام ثبت برند خود تنها برای طبقاتی درخواست نمائید که واقعاً قصد فعالیت عمده در آن ها را دارید. درج حوزه و طبقات فعالیت در هنگام ثبت و دریافت مجوز الزامی خواهد بود.
دریافت مجوزهای بهداشتی
همانطور که اشاره شد در صنایع غذایی و تولید مواد غذایی در نظر گرفتن مسائل بهداشتی دارای اولویت هستند. به همین جهت شما برای تولید مواد غذایی و طی مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی باید دارای مجوزهای بهداشتی باشید که به آن پروانه بهداشتی نیز گفته می شود.
به موجب این پروانه، رعایت بهداشت در محل تولید مواد غذایی توسط شما به طور کامل رعایت شده و طبق قانون شما می توانید در این محیط به تولید و عرضه محصولات غذایی فعالیت داشته باشید. البته شما با داشتن این پروانه بهداشتی می توانید علاوه بر مواد غذایی، نوشیدنی و محصولات آرایشی بهداشتی نیز تولید نمائید.
دارا بودن پروانه تأسیس و پروانه بهره برداری
پروانه تأسیس مجوزی است که اداره کل نظارت بر مواد غذایی و بهداشتی در صورت رعایت ضوابط این سازمان صادر می کند و دریافت آن از مراحل اخذ مجوز تولید مواد غذایی بوده و برای تولید کنندگان مواد غذایی از ضروریات خواهد بود. پس از صدور پروانه تأسیس، اگر شما تمامی امکانات و خدمات لازم برای تهیه مواد غذایی را در اختیار داشته باشید این پروانه به شما اعطا خواهد شد و بر اساس آن می توانید برای تولید مواد غذایی اقدام کنید.
اخذ جواز تأسیس گلخانه
متقاضی جهت اخذ جواز تأسیس گلخانه باید از طریق سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اقدام کند و همچنین رعایت قوانین و مقررات مربوطه جاری کشور برای صدور پروانه ها و مجوزها توسط سازمان نظام مهندسی الزامی می باشد.
شرایط لازم جهت اخذ جواز تأسیس گلخانه
محل یا زمینی برای احداث گلخانه و حداقل مساحت مورد نیاز با ابعاد مناسب تا بتوان ۳۰۰۰ متر مربع گلخانه با رعایت شمال جغرافیایی در آن احداث نمود.
آب مورد نیاز گلخانه که حداقل کمیت آن برای هر هکتار گلخانه بین ۷/۰ تا ۱ لیتر بر ثانیه حسب نوع طراحی سیستم های آبیاری و سرمایشی توسط مهندس مشاور میباشد.
انرژی (برق، گاز، نفتگاز) از منابع ضروری برای فعالیت گلخانه ای است که میزان آن حسب نوع طراحی مهندس مشاور در طرح توجیه فنی و اقتصادی مشخص می گردد.
حداقل فاصله گلخانه با واحدهای دامی: ۵۰ متر، واحدهای صنعتی (کارخانه سیمان، سنگ شکنی، سنگبری، گچ، آسفالت و پودر سنگ و واحدهای تولیدکننده غبار زیاد): ۲۰۰۰ متر و رودخانه: ۵۰ متر، از اصول فنی احداث می باشد.
معیارهای فنی در طراحی، ساخت، اجرا و بهرهبرداری از جمله ضوابط پیشبینی شده در نظام گلخانه است که اطمینان از اجرای آنها با انتخاب مهندسین مشاور، ناظر، پیمانکار و مسئول فنی واجد شرایط تضمین می گردد.
مراحل صدور جواز تأسیس گلخانه به شرح ذیل می باشد:
- ارائه درخواست کتبی متقاضیجهت اخذ جواز تأسیس گلخانه به همراه کلیه مدارک لازم به سازمان نظام مهندسی کشاورزی ومنابع طبیعی استان.
- ارجاع متقاضی به اشخاص حقیقی و حقوقی دارای رتبه مرتبط سازمان نظام مهندسی برای امور کارشناسیدر مدت زمان دو ماه
- اخذ تأییدیه طرح توجیهی متقاضی درمدت زمان دوماه.
- اخذ مدارک، بررسی وتکمیل پرونده متقاضی برای صدور پروانه تأسیس توسط سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان.
- بررسی واعلام نظر درکمیته فنی صدور پروانه استان (مستقر درسازمان نظام مهندسی)
- معرفی مهندس سازه، مشاور، پیمانکار وناظر واجد صلاحیت مندرج در بندها و تبصره های مرتبط فصلنامه به متقاضی جهت عقد قرارداد با ایشان برای شروع عملیات ساخت گلخانه یا واحد پرورش قارچ خوراکی.
- صدور پروانه تأسیس گلخانه
مدارک لازم جهت اخذ پروانه تأسیس گلخانه
- کاربرگ تکمیل شده تقاضای تأسیس
- مدارک شناسایی (حقیقی/حقوقی)
- مدارک احراز مالکیت زمین
- گواهی رعایت حریم واحدهای دامی
- گواهی مدیریت امور اراضی
- گواهی تأمین میزان آب مورد نیاز
- گواهی تأمین انرژی مورد نیاز (برق، گاز، نفتگاز)
- نقشه زمین و کروکی دسترسی و تعیین حریم ها
- گواهی آزمون آب و خاک
- ارائه طرح توجیه فنی، اجرایی و اقتصادی
- تعهدنامه پایبندی و رعایت نظام گلخانه
- پرداخت هزینه های صدور طبق تعرفه
- ارائه فرم اعلام آمادگی مهندس مشاور، ناظر و پیمانکار
- گواهی رعایت حریم بزرگراهها، جاده ترانزیت و جاده اصلی (اداره کل راه وترابری استان)
- گواهی رعایت حریم مسیر برق فشارقوی بر حسب موقعیت زمین
مدارک انواع مالکیت زمین
- زمینهای دارای سند رسمی یا بنچاق (ارائه اصل و تصویر برابر اصل بنچاق و سند رسمی)
- زمینهای استیجاری (ارائه اصل و تصویر برابر اصل قرارداد اجاره ۱۰ ساله غیرقابل فسخ دفاتر اسناد رسمی)
- زمینهای اصلاحات اراضی (پس ازتایید امور اراضی استان)
- زمینهای اوقافی (تاییدیه کتبی اجاره نامه اداره اوقاف شهرستان یا استان با اجازه فعالیت گلخانه ای)
- زمینهای کمیسیون ماده۳۱و۳۲ (موافقتنامه اجرای طرح صورتجلسه واگذاری زمین، نقشه وکروکی)
- زمینهای موروثی(برگ انحصار وراثت دال برمالکیت متقاضی،ارائه رضایت نامه محضری سایر وُراث با تقسیمنامه با تائیدیه شورا)
- زمینهای مشاع: تکمیل فرم مشاع با تایید همجوارها و شورای روستا