دولت موضوع تعزیرات را با هدف جلوگیری و پیشگیری از جرایم اقتصادی و تخلفات مربوط به آن، بنیان گذاری کرده است و کسانی که دچار جرایمی همچون: احتکار، کم فروشی، قیمت گذاری غیر واقعی کالا و…. شوند را مجازات می کند. امروزه می توان در سراسر کشور، شعب مختلف سازمان تعزیرات حکومتی را مشاهده کرد. این سازمان ها جز ارکان های اساسی و اصلی تعزیرات حکومتی به حساب می آیند و متخلفان با قوانین را پیدا کرده و پرونده آنان را به دادگاه ذیصلاح ارجاع می دهند. وکیل تعزیرات به خوبی با تمامی این موارد آشنایی دارد و میداند که چگونه باید موضوع دعاوی پرونده های تعزیرات را مورد بررسی و تحلیل قرار دهد.
وکیل تعزیرات کیست؟
فردی که از حیث تجربه و بینش حقوقی خود می تواند وکالت افرادی که درگیر پرونده های مطرح شده در سازمان تعزیرات حکومتی شده اند را بر عهده بگیرد، وکیل تعزیرات حکومتی نام دارد.
وظایف وکیل تعزیرات چیست؟
♦ وکیل باید اشراف کامل و بسیار کاربردی بر قوانین مربوط به سازمان تعزیرات حکومتی را داشته و با تمام مسائل ریز و درشت این سازمان و قوانین مصوب آن آشنایی داشته باشد.
♦ وکیل می تواند تمامی دفاعیات لازم را از موکل خود و حتی بدون حضور وی به عمل آورد و روند رسیدگی را تسریع نموده و تمام موازین حقوقی را در خصوص احقاق حق موکل خود و یا کاهش میزان مجازات وی به کار ببرد.
♦ وکیل تعزیرات حکومتی باید از تضییع حقوق موکل خود به علت عدم آشنایی عامه مردم با قوانین مربوط به سازمان تعزیرات حکومتی جلوگیری کرده و شرایط روانی مناسبی را به علت مسائل پیش آمده برای موکل خود، فراهم نماید.
وکیل تعزیرات در چه زمینه هایی می تواند کمک کند؟
- تقلب و احتکار
- عرضه کالا خارج از شبکه
- نداشتن پروانه بهره برداری
- فروش اجباری
- عدم درج قیمت
- گران فروشی
- اخفاء و امتناع از عرضه کالا
- تخلفات و جرائم مربوط به قاچاق کالا و ارز و….
روش های مشاوره حقوقی با وکیل تعزیرات به دو نوع حضوری و غیر حضوری تقسیم می شود:
روش حضوری: در روش مشاوره حقوقی حضوری با وکیل ، افراد می تواند به صورت حضوری و با طی کردن مسیری خود را به دفتر وکیل برسانند و در زمان معینی، جلسه مشاوره را تشکیل دهند اما در روش مشاوره غیر حضوری با وکیل معمولا همه مردم می توانند در هر زمان و مکانی که هستند، بدون هیچ گونه محدودیتی با وکیل تعزیرات ارتباط برقرار کنند و پاسخ تمامی سوالات خود را از او بپرسند.
روش غیرحضوری: ارتباط برقرار کردن با وکیل برای مشاوره غیر حضوری از طریق راه های اینترنتی و تلفنی امکان پذیر است.
وکیل تعزیرات باید به نوعی در حوزه های مختلف تخصص کامل داشته باشند که عبارتند از:
- قانون مجازات اسلامی
- قانون مجازات قاچاق
- قانون امور گمرکی
- قانون تشدید مجازات محتکران
- قانون تعزیرات حکومتی
- قانون مواد خوردنی و آشامیدنی