برای جرم خیانت زن به شوهر چه مجازاتی در نظر گرفته شده است؟

جرم خیانت زن به شوهر

از نظر قانونی زمانی می توان حکم بر خیانت داد که توسط زن یا مرد عمل زنا صورت گرفته باشد و ثابت بشود و یا اینکه عملی منافی عفت سر زده باشد که از سوی قاضی به عنوان نشانه ای برای جرم خیانت زن به شوهر تلقی شود. به این نشانه ها در لفظ قانونی اماره می گویند، چنانچه قاضی ای اماره ای از خیانت ببیند، بنا به نظر و تصمیم خود می تواند شدت حکم را مشخص کند.

چنانچه اثبات شود که زن یا مردی با شخصی که بر او شرعا حلال نبوده است زنا کرده، همسر او می تواند از او شکایت حقوقی و یا شکایت کیفری نماید. در صورت اثبات جرم، حکم خیانت به همسر بنا به نوع و جزئیات آن، اینکه قاضی رابطه را زنای محسنه، غیر محسنه و زنای با عنف، تشخیص دهد، می تواند اعدام، سنگسار و یا تبعید باشد.

مجازات جرم خیانت زن به شوهر

اگر شاکی بتواند ثابت کند که همسرش با رابطه ی زنا به او خیانت کرده و شواهد و مدارک مستدل داشته و به دادگاه ارائه کند، از نظر حقوقی می تواند حق طلاق را از دادگاه بگیرد و در شکایت کیفری می تواند منجر به حکم اعدام، قصاص و تراشیدن موی سو و تبعید شود. البته شاکی باید این را مد نظر داشته باشد که چنانچه اتهام زنا مطرح کند اما نتواند آن را اثبات نماید، متهم می تواند اعاده ی حیثیت نموده و شکایت قذف یا تهمت کند و این می تواند برای شاکی مجازات به همراه داشته باشد.

 همچنین اگر کسی از همسر خود برای خیانت شکایت کند، الزاما نیاز به اثبات زنا نیست، بلکه تمام رفتارهای اشتباه و نشانه هایی که حاکی از رفتارهای ناشایست و خلاف اخلاق و روابط نادرست باشد، می تواند نشان دهنده ی خیانت باشد و تا نود ضربه شلاق در پی دارند.

برای مثال چنانچه همسر پیام های ناشایست و یا تصاویر ناشایست و از این قبیل رفتارها داشته باشد. البته افراد باید این را در نظر داشته باشند که نباید صرفا براساس ظن و گمانی که می تواند برپایه ی سوء تفاهم باشد چنین شکایاتی کنند. گاهی همسران ممکن است به بعضی از رفتارها حساسیت داشته باشند و در نهایت آن ها را مصداق خیانت حساب کنند اما در حقیقت مسئله ای وجود نداشته باشد و سوء تفاهمی باشد، نتیجتا شایسته است که زوجین با یکدیگر گفتگو کنند و حساسیت های یکدیگر را در نظر بگیرند.

بسیاری از افراد تصورات نادرستی از مطرح کردن مسئله ی جرم خیانت زن به شوهر و احکام آن در دادگاه دارند و هم زنان و هم مردان، تصورات اشتباهی در این خصوص دارند، خصوصا در زمانی که زوجین به اختلاف رسیده اند و قصد جدایی از یکدیگر دارند. بسیاری از مردان فکر می کنند با زدن اتهام خیانت به همسرشان می توانند از پرداخت مهریه ی او و دیگر تعهدات مالی مانند نفقه و … معاف شوند و یا زنانی که تصورات نادرستی پیرامون حضانت فرزند و یا دیگر مسائل را مرتبط با خیانت می دانند.

زن خیانتکار

تعدادی از تصورات نادرست در باب جرم خیانت زن به شوهر

۱- اثبات خیانت پرداخت مهریه را از بین نمی برد، مهریه امری بوده است که در موقع عقد مقید شده است و باید در همان زمان پرداخت می شده و این مسئله ربطی به کیفیت زندگی ای که با آن عقد ایجاد شده و اینکه بعدها چه اتفاقاتی رخ داده است ندارد. متاسفانه بسیاری از آقایون این تصور نادرست را دارند و حتی در مواردی مشاهده شده است که عده¬ای اینگونه برای همسران خود پاپوش و موقیت های ساختگی ایجاد کرده اند که این مسئله نه تنها خلاف اخلاقیات است، بلکه آن ها را به هدفشان نیز نمی رساند و باید کماکان مهریه را نیز بپردازند.

۲- اثبات خیانت به همسر همچنین مرد را از پرداخت نفقه معاف نمی کند، نفقه از حقوق زن است و تا زمانی که زن تمکین می کند به او تعلق می گیرد. همچنین اثبات خیانت تنها نمی تواند حق اجرته المثل را از زن سلب کند.

۳- اثبات جرم خیانت زن به شوهر نمی تواند در حق حضانت و همچنین حق دیدار از فرزند موثر باشد، در هر صورت پدر یا مادر حق دیدار با فرزند خود را دارد و اثبات خیانت تنها در صورتی که مشخص کند شخص مشکلات و عدم صلاحیت اخلاقی دارد، می تواند در گرفتن حق حضانت موثر باشد.

پیشنهاد مطالعه  خیانتی که باعث طلاق می شود چیست؟

از چه راه هایی می توان خیانت به همسر را اثبات کرد؟

  • یکی از راه‌های اثبات خیانت زن، اقرار گرفتن از او در حضور قاضی پرونده و شهادت شاهدان است. قاضی پرونده نیز طبق قانون، مجازات زن خیانت کار را مشخص می‌کند.
  • اگر در خیانت زن، زنا اتفاق افتاده باشد، برای اثبات آن علاوه بر اقرار فرد خیانت کار، شهادت ۴ مرد (بالغ، عاقل، با ایمان و عادل) یا شهادت ۳ مرد و ۲ زن عادل نیز الزامی است.
  • ارائه عکس، فیلم و پیامک‌ از خیانت زن نیز یکی از راه‌های اثبات خیانت زن است اما تنها با استناد به این موارد، جرم خیانت زن اثبات نمی‌شود. برای اجرای حکم خیانت همسر، نیاز به دریافت دستور قاضی برای گرفتن پرینت مکالمات و پیامک‌های فرد خیانت کار است.
  • یکی دیگر از روش‌های اثبات جرم خیانت زن به شوهر، علم قاضی است. قاضی با توجه به اقرار فرد خیانت کار، اظهارات شهود و انجام تحقیقات در حوزه پرونده، نسبت به جرم زن اطمینان حاصل می‌کند.

خیانت زن به همسر چه مجازاتی دارد؟

مجازات زن خیانتکار با توجه به نوع خیانتی که به شوهر خود می‌کند، به صورت زیر است:

  • روابط جنسی خارج از ازدواج در میان زن و مرد غریبه (در حد بوسیدن و بغل کردن) رابطه نامشروع محسوب شده و مجازات زن از ۱ تا ۹۹ ضربه شلاق تعزیری است. (میزان دقیق شلاق را قاضی با توجه به شرایط طرفین مشخص می‌کند)
  • اگر زن مرتکب زنا (در بین زن و مرد غریبه دخول صورت گیرد) شود، زنای او محصنه محسوب شده و مجازات این زن خیانت کار، سنگسار است. (اجرای حکم سنگسار شرایط خاصی دارد).
پیشنهاد مطالعه  مجازات جرم زنا و خیانت و روابط نامشروع و بوسیدن در انظار عمومی چیست؟

طلاق به علت خیانت زن به همسر

امروزه یکی از دلایل اصلی طلاق، خیانت زن یا مرد به طرف مقابل است. اگر در رابطه ای زن خیانت کند و درخواست طلاق از طرف مرد باشد، مرد باید خیانت زن را اثبات کند. به این صورت که مدارک و شواهد لازم برای اثبات جرم خیانت زن را به دادگاه خانواده ارائه دهد تا قاضی با درخواست طلاق او، به علت خیانت همسر موافقت کند.

طبق ماده ۶۳۷ قانون مجازات اسلامی، از آنجایی که حق طلاق با مرد است، اگر در رابطه ای زن به شوهر خود خیانت کند و رابطه نامشروع داشته باشد، در صورتی شوهر می‌تواند درخواست طلاق به دلیل جرم خیانت زن به شوهر را بدهد که مرد برای اثبات خیانت زن دلایل و مدارک کافی داشته باشد تا بتواند جرم خیانت زن را ثابت کند.

مهریه زن خیانت کار

مهریه در ابتدای ازدواج به واسطه عقد نکاح به زن تعلق می‌گیرد و زن در هر زمانی حق مطالبه مهریه خود را دارد و مرد ملزم به پرداخت آن است. بنابراین حتی در ازدواجی که زن به شوهر خود خیانت کرده، زن حق دریافت مهریه را دارد.

خیانت به همسر

مجازات رابطه نامشروع تلفنی

در رابطه نامشروع پیامکی و تلفنی زن و مرد نامحرم، با ارسال پیام‌های عاشقانه و غیر اخلاقی، با یکدیگر، ارتباط برقرار می‌کنند. اثبات خیانت زن در رابطه نامشروع تلفنی در صورتی امکان پذیر است که قاضی، با دیدن پیام‌ها و مکالمات، اطمینان حاصل کند که رابطه نامشروع، میان زن و مرد نامحرم وجود داشته است. حکم جرم خیانت زن به شوهر در صورت اثبات خیانت، ۹۹ ضربه شلاق تعزیری خواهد بود.

پیشنهاد مطالعه  اثبات خیانت از طریق پیامک چه مجازاتی دارد؟

اثبات خیانت زن از طریق چت به چه صورت می باشد؟

راه های اثبات خیانت زن از طریق چت عبارتند از:

  • دسترسی به پیامک‌ها و تماس‌های تلفنی شخص خیانت کار از طریق اپراتور یا شبکه‌های اجتماعی
  • اقرار زن به خیانت خود
  • دسترسی به محتوای تلفن متهم
  • اقرار شاهدان مطلع به خیانت زن

طبق قانون اگر شوهری از زن خود به علت خیانت از طریق چت، شاکی است، باید به دادگاه مراجعه کرده و شکایت خود را مطرح کند. در صورتی درخواست مجازات زن خیانت کار امکان پذیر است که مرد دلایل و مدارک کافی برای اثبات خیانت به همسر از طریق چت را به دادگاه ارائه دهد.

بنابراین با توجه به موارد ذکر شده، اگر مردی نسبت به خیانت زن خود اطمینان کافی ندارد، باید از اقدام به شکایت خودداری کند زیرا در صورت عدم اثبات جرم خیانت زن به شوهر، به جرم تهمت و افترا محکوم می‌شود.

گروه مشاورین و وکلای موسسه حقوقی سروش نافع دادمان بستری است که شما عزیزان می توانید از طریق آن سوالات خود را درباره انواع جرم خیانت زن به شوهر و سایر مسائل خانواده ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب خود را دریافت کنید:

سامانه مشاوره حقوقی و قضایی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید
پیمایش به بالا