دادخواست ورود شخص ثالث چیست و نحوه تنظیم آن به چه صورت می باشد؟

دادخواست ورود شخص ثالث

بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، تقدیم دادخواست ورود شخص ثالث ، هم در مرحله بدوی و هم در مرحله تجدید نظر ، امکان پذیر است . نحوه تنظیم نمونه دادخواست ورود ثالث ، در هر مرحله ، مشابه تنظیم سایر دادخواست های آن مرحله بوده و برای ثبت آن ، می بایست به یکی از دفاتر خدمات قضایی مراجعه نمود .

اصل کلی حقوقی ، این است که زمانی که دعوایی در دادگاه ، مورد رسیدگی قرار گرفته و در خصوص آن ، رای صادر می شود ، این رای ، صرفا در خصوص طرفین دعوی و قائم مقام قانونی آنها ، واجد آثار قانونی خواهد بود و رای صادره ، در خصوص اشخاص ثالث غیر از طرفین دعوی ، آثاری به بار نخواهد آورد . با این وجود ، گاهی صدور رای ، حقوق اشخاص ثالث را تحت الشعاع قرار می دهد .

دادخواست ورود شخص ثالث در قانون آیین دادرسی مدنی

در قانون آیین دادرسی مدنی ، روشی پیش بینی شده است که در آن ، افراد ثالث غیر از طرفین دعوی ، بتوانند در صورتی که حقی برای خود قائل هستند ، وارد دعوی شده تا حقوق شان تضییع نشود . ورود اشخاص ثالث به دعوی ، از طریق طرح دادخواست انجام می گیرد . این دادخواست ، مندجات و نکات مخصوص به خود را داشته و سوالی که در خصوص آن مطرح می شود ، این است که نحوه تنظیم و ثبت نمونه دادخواست ورود ثالث به چه صورت است ؟

دعاوی ورود ثالث

ورود ثالث به دعوی ، در مرحله بدوی و تجدید نظر از چه طریقی میسر است ؟

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که ورود ثالث در مرحله بدوی و تجدید نظر خواهی ، از طریق طرح دادخواست ، امکان پذیر می باشد . بر اساس ماده مذکور ، خواهان ، باید دادخواست ورود ثالث را به دادگاهی که دعوی در آنجا در حال رسیدگی می باشد ، ارائه نموده و در این دادخواست ، منظور خود را به طور صریح بیان نماید .

بر این اساس ، باید گفت که ورود شخص ثالث به دعوی ، در دادگاه بدوی ، به این صورت است که خواهان ، می بایست مانند سایر دعاوی حقوقی ، اقدام به تنظیم و ثبت نمونه دادخواست ورود ثالث نموده تا توسط دادگاه ، مورد رسیدگی قرار گیرد . لازم به ذکر است که در مرحله تجدید نظر خواهی نیز ، امکان ورود شخص ثالث ، وجود دارد.

پیشنهاد مطالعه  دعوای جلب ثالث چیست و شرایط طرح دادخواست جلب ثالث چه می باشد؟

دادخواست ورود ثالث در مرحله تجدیدنظر

در پاسخ به این سوال ، باید گفت که بر اساس قانون آیین دادرسی مدنی ، منعی برای ورود شخص ثالث به مرحله تجدید نظر وجود نداشته و تا زمانی که دادگاه ، ختم رسیدگی را اعلام نکرده است ، شخص ثالثی که خود را ذی نفع در پرونده می بیند ، می تواند وارد دعوی شود . در این میان ، تفاوتی نیست که دعوی ، در مرحله بدوی بوده و یا دادگاه تجدید نظر ، در حال رسیدگی به دعوی باشد .

دادخواست در مرحله تجدید نظر خواهی ، می بایست به دادگاهی ارائه شود که دعوای اصلی ، در آنجا مطرح است و در این صورت است که حین رسیدگی به دعوی اصلی ، دعوای ورود ثالث نیز مورد بررسی قرار می گیرد .

دادخواست ورود ثالث
نحوه تنظیم دادخواست ورود ثالث

در خصوص نحوه تنظیم متن دادخواست ورود ثالث ، باید به مواد ۱۳۱ به بعد قانون آیین دادرسی مدنی توجه نمود که بر اساس آن ، دادخواست ورود شخص ثالث و رونوشت ضمائم دادخواست ، می بایست به تعداد طرفین دعوی اصلی ، به علاوه یک نسخه دیگر ، تنظیم و به ثبت برسد . دعاوی ورود ثالث نیز ، مانند سایر موارد ، می بایست شرایط مربوط به نحوه تنظیم دادخواست را دارا باشد تا توسط دادگاه ، رد نشود .

همچنین ، بعد از وصول نمونه دادخواست ورود شخص ثالث به دادگاه بدوی یا تجدید نظر ، وقت رسیدگی به دعوی اصلی ، به شخص ثالث نیز ، اعلام می شود و نسخه ای از دادخواست و ضمایم آن ، برای طرفین دعوای اصلی نیز ارسال می شود تا در جریان ورود شخص ثالث ، قرار گرفته باشند . البته ، اگر دادگاه تشخیص دهد که ورود ثالث ، به منظور تبانی یا تاخیر در رسیدگی است ، دعوای ثالث را از دعوای اصلی ، تفکیک کرده و به صورت جداگانه ، به آن رسیدگی می کند .

هر گونه تشریفات مربوط به رسیدگی به دعاوی ورود ثالث ، مشابه تشریفات همان مرحله می باشد ؛ مثلا ، دعوای ورود ثالث در مرحله بدوی ، مطابق تشریفات رسیدگی به دعوی در مرحله بدوی است .

تنظیم دادخواست ورود شخص ثالث مشابه تنظیم سایر دادخواست های بدوی و تجدید نظر بوده و متن دادخواست و ضمایم آن می بایست به تعداد طرفین دعوی به علاوه یک نسخه تهیه شود .

پیشنهاد مطالعه  دعوای اعتراض شخص ثالث چگونه امکان پذیر است و چه شرایطی دارد؟

نحوه ثبت دادخواست ورود ثالث

در خصوص نحوه ثبت دادخواست ورود ثالث ، باید گفت که در حال حاضر ، امکان ثبت دادخواست ، توسط افراد به صورت آنلاین در این سامانه ، فراهم نشده است . به همین دلیل ، اشخاص ثالث که قصد ثبت دادخواست خود در این سامانه را دارند ، ابتدا می بایست به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه نموده و پس از تهیه و تکمیل مدارک لازم ، اقدام به ثبت نمونه دادخواست خود نمایند که در قسمت بعد ، نمونه دادخواست ورود شخص ثالث را نیز ارائه خواهیم نمود .

پس از تنظیم نمونه متن ورود شخص ثالث می توان به یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی مراجعه و تقاضای ارجاع دادخواست به دادگاه بدوی یا تجدید نظر را داشت .

گروه مشاورین و وکلای موسسه حقوقی سروش نافع دادمان بستری است که شما عزیزان می توانید از طریق آن سوالات خود را درباره قوانین تنظیم دادخواست ورود شخص ثالث ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب خود را دریافت کنید:

سامانه مشاوره حقوقی و قضایی

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید
پیمایش به بالا