دیه عابر پیاده مقصر چگونه پرداخت می‌شود؟

دیه عابر پیاده مقصر

نحوه محاسبه و پرداخت دیه عابر پیاده مقصر یکی از موارد مهمی است که در این نوشتار از مجموعه نکات حقوقی دادمان به آن می پردازیم. در مواردی که عابر پیاده با عبور از معابر غیرمجاز باعث بروز حادثه‎ای شده است کارشناسان صحنه تصادف را بررسی می‎کنند و سهم تقصیر هر یک از طرف‎های تصادف، یعنی هم عابر پیاده و هم راننده را مشخص می‎کنند.

اگر راننده تمام قوانین و مقررات را رعایت کند و عابر پیاده به وظایف و قوانین مرتبط با عابران عمل نکند، در صورت بروز حادثه مسئولیتی نخواهد داشت.

تخلفات مهم و حادثه‎ ساز عابران

از جمله مهم‌ترین تخلفاتی که عابران مرتکب می‎شوند که می‎تواند منجر به تصادفات رانندگی شود. می‎توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • عابر پیاده
  • بی ‎توجهی به چراغ قرمز
  • ورود ناگهانی به سطح سواره‎رو
  • استفاده نکردن از پل عابر پیاده
  • تصادف وسیله نقلیه با عابر پیاده
  • بی‎توجهی به خط‎کشی عابران پیاده

طبق قانون، اگر عابر پیاده از معابری که برای او ممنوع است عبور کند و سانحه‌ای رخ دهد که منجر به فوت یا مصدوم شدن وی شود، اگر در این شرایط راننده با سرعت مطمئن و مجاز در حرکت بوده و وسیله‌ نقلیه نقص فنی نداشته باشد و در عین حال قادر به کنترل وسیله نقلیه نباشد و با عابر برخورد کند، راننده ضامن دیه و خسارت وارد شده نیست.

مطابق قانون هر کس در محل‌هایی که توقف در آنجا جایز نیست متوقف شده یا شی و یا وسیله‌ای را در این قبیل محل‌ها مستقر سازد و کسی اشتباها و بدون قصد، با شخص و یا شی یا وسیله مزبور برخورد کند و بمیرد، شخص متوقف یا کسی که شی یا وسیله مزبور را در محل مستقر ساخته عهده‌دار پرداخت دیه خواهد بود.

همچنین اگر توقف شخص مزبور با استقرار شی و وسیله مورد نظر موجب لغزش رهگذر و آسیب کسی شود، مسئول پرداخت دیه صدمه یا آسیب وارده است، مگر آنکه عابر با وسعت راه و محل، عمدا قصد برخورد داشته باشد که در این صورت نه فقط خسارتی به او تعلق نمی‌گیرد بلکه پرداخت خسارت وارده نیز برعهده دارد.

پیشنهاد مطالعه  مهلت پرداخت دیه از زمان وقوع حادثه یا جرم و جنایت چقدر است ؟

باید توجه کرد که عدم مسئولیت راننده به معنای منع استفاده‌ وراث قانونی متوفی از مزایای بیمه نیست و میزان دیه عابر پیاده و سایر شرایط استفاده از بیمه توسط مراجع قانونی ذیصلاح مشخص می‌شود.

 دیه عابر پیاده مقصر چگونه پرداخت می شود؟

عبور عابر پیاده از عرض خیابان در هیچ قانونی ممنوع نشده است، اما اگر عابر حین عبور از عرض خیابان یا محل‌های غیرمجاز، بدون توجه به مقررات راهنمایی با وسیله نقلیه‎ای برخورد کند و پلیس وی را مقصر بداند در صورتی که منجر به ضرب یا جرح یا قتل یا خسارت مالی عابر پیاده شود راننده وسیله نقلیه که با عابر برخورد کرده است در این خصوص مسئولیتی ندارد و پرداخت دیه به او تعلق نمی‎گیرد.

اما این موضوع مانع استفاده عابر پیاده از مقررات بیمه نخواهد بود و در صورت تصادف با عابر پیاده که منجر به صدمات جانی و یا فوت وی شود دیه و هزینه‎‌های درمان توسط بیمه پرداخت می‎شود. همچنین در صورتی که وسیله نقلیه بدون بیمه‌نامه باشد دیه و هزینه‎‌های درمانی از محل صندوق تامین خسارت‌های بدنی پرداخت می‎شود.

البته باید به این نکته توجه داشت که راننده در صورت بروز حادثه موظف است شخص آسیب‎‌دیده را با وسیله نقلیه خود یا وسیله دیگر بلافاصله به اولین درمانگاه یا بیمارستان برساند و مراتب را به ماموران انتظامی اطلاع‌ دهد.

پیشنهاد مطالعه  چه محکومیت‌هایی شامل دیه می باشند؟
محاسبه دیه در اپلیکیشن دادمان

موسسه حقوقی سروش نافع دادمان (شعبه مرکزی کرج) با همکاری تیمی قدرتمند و متعهد متشکل از حقوقدانان مجرب، وکلای پایه یک دادگستری، قضات بازنشسته، اساتید دانشگاه و کارشناسان در حوزه های مختلفی از جمله ثبت و صنایع و مالی و کیفری و حسابداری با هدف ارائه خدمات گسترده مشاوره حقوقی و داوری و قبول انواع وکالتهای حقوقی و کیفری در چارچوب قوانین و مقررات جمهوری اسلامی ایران و در راستای تکریم ارباب رجوع اقدام به راه اندازی اپلیکیشن دادمان کرده است و یکی از بخشهایی که در این اپلیکیشن با استقبال زیاد کاربران روبرو شده بخش محاسبه دیه میباشد. برای دریافت لینک اپلیکیشن و نصب آن روی عکس زیر کلیک کنید:

اپلیکیشن دادمان

4 دیدگاه دربارهٔ «دیه عابر پیاده مقصر چگونه پرداخت می‌شود؟»

  1. سلام، درحادثه تصادف ماشین به رانندگی با گواهینامه منجربه جرح و مصدومیت فرزندم که عابر پیاده بوده که بعد از عبور از لاین رفت و لاین برگشت در کندرو با او تصادف و اورا مجروح کرد، که در کروکی اولیه که کارشناس عالی تصادفات راهوربوده راننده را بعلت شتاب و عجله و نقض ماده ۱۸۰ و عدم توجه به جلو مقصر دانست.راننده بیمه دارد اما نسبت به کروکی اعتراض کرد و گفته که تصادف در محدوده عابر پیاده است.در محلی که حادثه اتفاق افتاده بنابر به گزارش کلانتری و ۱۱۵ با عابر پیاده حدود ۲۰۰ متر بوده با توجه فرزندم۱۶ سال داشته و در اظهارات راننده که گفته چند نفر دنبال ان بودند، آیا در کارشناسی ۳ نفره، احتمال مقصر شناختن فرزندم که عابر پیاده بوده وجود دارد؟ آیا در صورت تغییر احتمالی قصور عابر، دیه آن از سمت بیمه گر به صورت کامل پرداخت میشود؟

  2. سلام، درحادثه تصادف ماشین به رانندگی با گواهینامه پایه سوم منجربه جرح و مصدومیت فرزندم که عابر پیاده بوده که بعد از عبور از لاین رفت و لاین برگشت در کندرو با او تصادف و اورا مجروح کرد، که در کروکی اولیه که کارشناس عالی تصادفات راهوربوده راننده را بعلت شتاب و عجله و نقض ماده ۱۸۰ و عدم توجه به جلو مقصر دانست.راننده بیمه دارد اما نسبت به کروکی اعتراض کرد و گفته که تصادف در محدوده عابر پیاده است.در محلی که حادثه اتفاق افتاده بنابر به گزارش کلانتری و ۱۱۵ با عابر پیاده حدود ۲۰۰ متر بوده با توجه فرزندم۱۶ سال داشته و در اظهارات راننده که گفته چند نفر دنبال ان بودند، در کروکی اولیه کارشناس تصادف پلیس راهور در خصوص پل عابر پیاده چیزی ننوشته و فقط راننده را مقصر دانسته است. آیا در کارشناسی ۳ نفره، احتمال مقصر شناختن فرزندم که عابر پیاده بوده وجود دارد؟ آیا در صورت تغییر احتمالی قصور عابر، دیه آن از سمت بیمه گر به صورت کامل پرداخت میشود؟

    1. حتی به فرض اینکه فرزند شما مقصر باشد باز هم می تواند از مزایای بیمه بهره مند شود. اگر بیمه نامه هم نداشته باشد از صندوق تامین خسارتهای بدنی قابل وصول است. نگران نباش بزرگمرد

  3. سلام من راننده تاکسی هستم یک هفته پیش شب بارانی شدید بود من مسافر خودم راپیاده کردم هنوزدنده یک کلاج راتا آخر ول نکردم یکدفه عابری باموبایل صحبت می کرد دوید داخل خیابان اصلی وخورد به ماشین من هنوز کامل حرکت نکردم درجا زنگ زدم پلیس واوژانس اوهم زنگ زد به خانواده خودش یکربع بعد خانواده عابرزودتر رسید وباماشین خودشان بردندبیمارستان یکی ازخانواده خودشان آمدداخل ماشین من گفتندچیزی نشده نگران نباش دنبال مابیا ماهم رفتیم بیمارستان دیدم کارهای عکس وغیره درمان اورژانس راانجام دادن گفتن مشکلی ندارد ولی زنگ زدن کلانتری آمدصورت جلسه کردوگفت ماشین ببرباسرباز پارکینگ بعدازدوساعت عابرراترخیص کردند رفت خانه و بعدگفتند مخواهند رضایت بدهد چیزی نشدبعدازشش روز آمده میگوید شکایت دارم این شده وآن شده وفوش به من من به پدرش گفتم بس چرا دنبال کارت نمیایی من راننده هستم بایددخل بدم ازکار افتادم توروخدا سوال داشتم آیا امکان مقصر شدن عابر هست

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید
پیمایش به بالا