مجازات انواع جرائم مواد مخدر در قانون مجازات اسلامی!!!

مجازات انواع جرائم مواد مخدر در قانون مجازات اسلامی!!!

حمل و نگهداری مواد مخدر در تمامی کشور های جهان جرم محسوب شده و پیگرد قانونی خواهد داشت.همانطور که میدانید حمل و یا تولید مواد افیونی یکی از خطرناک ترین جرایم در تمامی کشور های جهان می باشد که دارای مجازات متعددی نیز می باشد. مواد مخدر دارای انواع متعددی از جمله حشیش، گل، تریاک، شیشه، کوکائین و … می باشد. مجازات هر یک از این مواد افیونی و همچنین میزان حجم آن ها متغیر می باشد. در این مقاله سعی کرده ایم هر آنچه که باید در رابطه با مجازات حمل و نگهداری مواد افیونی بدانید را قرار داده و شما را با مجازات جرم حمل مواد مخدر آشنا کنیم.

انواع مواد مخدر در قانون

الف : مواد افیونی و حشیش و مشابهین آن

۱) تریاک – سوخته تریاک – شیره مطبوخ – تفاله – جوهر نگاری (مایه – سوخته شیره – انسی)- استحصالات جالینوسی تریاک

۲) مواد مخدری که شکل خام و املاح و استحصالات آن از نظر قانون یکسان و در یک ردیف شناخته می شود که عبارت اند از : مرفین و املاح آن و استحصالاتی که مستقیما از تریاک به دست آمده و دارای بیش از ۲۰ % مرفین باشد . استرهای مرفین – انترااکسیدهای مرفیین – در استیل مرفین ( استو مرفین – دیا مرفین – الکورین – کوکایین – اکو نین – و استر های آن – بنزین مرفین – دزرو مرفین – دی ییدرومرفین و استرهای آن – ییدروکدن و استر های آن – ییدرو مرفین – دیلودید – متیل دزورفین – متیل ییدرومرفین – مترون – میدوفین – نیکو مرفین – نورمرفین – آن اکسی مرفین – اکسی کدون – اکسی مرفون – تباکون و استر آن – پانطویرن – پاپاورتوم- استیل متادول- الفا متادول – بتا متادول )

ب : سایر ادویه مخدره

مواد مخدری که فقط شکل خام و املاح آن مخدر شناخته شده و استحصالات آن مشمول قانون نمی شود . کدیین (متیل مرفین) – دیو نین (اتیلمرفین) – فولکودین ( اتینین و همو کدیین )- استیل در ییدرو کدیین – دی ییدرو کدیین – پروپو کسی فن

به طور کلی مخدر به ماده خالص (ساده) و یا ترکیبی گفته می‌شود که مصرف آن موجب اعتیاد و وابستگی مصرف به آن ماده گردیده و اثرات بسیار نامطلوب جسمی و روانی بر روی فرد می‌گذارد. به لحاظ قانونی مواد مخدر شامل ۴ گروه زیر می‌گردند:

  • مواد مخدر گیاهی: که سرگروه آن‌ها تریاک است و شامل تریاک، مرفین، هروئین و کدئین می‌باشد.
  • روانگردان‌های گیاهی: شامل حشیش و کوکائین
  • مواد روانگردان صنعتی یا شیمیایی: برخی از این مواد، شیشه، ال اس دی، اکستازی، نورجیزک، یخ و … می‌باشد.
  • مواد مخدر مجاز: مانند متادون، دیازپام، فنتانیل، اکسازپام و …

انواع مواد مخدر

انواع جرائم مربوط به مواد مخدر

براساس قانون اصلاح قانون مبارزه با مواد مخدر و الحاق موادی به آن مصوب مجمع تشخیص مصلحت نظام، اعمال زیر در حوزه مواد مخدر جرم است:

۱- کشت خشخاش و کوکا مطلقا و کشت شاهدانه به منظور تولید مواد افیونی یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی .

۲- وارد کردن , ارسال , صادر کردن , تولید و ساخت انواع مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی .

۳- نگهداری , حمل , خرید توزیع , اخفاء , ترانزیت , عرضه و فروش مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی .

۴- دایر کردن یا اداره کردن مکان برای استعمال مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی

۵- استعمال مواد افیونی یا روانگردان های غیر دارویی به هر شکل و طریق , مگر در مواردی که قانون مستثنی کرده باشد .

۶- تولید , ساخت , خرید , فروش , نگهداری آلات و ادوات و ابزار مربوط به ساخت و استعمال مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی .

۷- قراردادن یا پناه دادن متهمین , محکومین مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی که تحت تعقیب هستند و یا دستگیر شده اند .

۸- امحاء یا اخفاء ادله جرم مجرمان

۹- قرار دادن مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی یا آلات و ادوات استعمال در محلی که قصد متهم کردن دیگری .

پیشنهاد مطالعه  همه چیز درباره مجازات نوشیدن مشروبات الکلی و مصرف مواد مست کننده در ایران

مجازات های مربوط به حمل و نگداری مواد مخدر

 کشت خشاش و کوکا مطلقا و کشت شاهدانه به منظور تولید مواد افیونی به شرح زیر مجازات خواهد شد :

  1.  بار اول ده تا صد میلیون ریال جریمه نقدی
  2.  بار دوم پنجاه تا پانصد میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق
  3.  بار سوم صد میلیون تا یک میلیارد ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق و دو تا پنج سال حبس
  4.  بار چهارم , اعدام

نگهداری، مخفی کردن و یا حمل بذر یا گرز خشخاش، یا بذر یا برگ کوکا و یا بذر شاهدانه

  • مطابق ماده ۳ قانون مبارزه با مواد افیونی هر کس بذر یا گرز یا بذر یا برگ کوکا و یا بذر شاهدانه را نگهداری , مخفی و یا حمل کند یک میلیون تا سی میلیون ریال جریمه نقدی و یک تا هفتاد ضربه شلاق محکوم خواهد شد در مورد بذر شاهدانه , قصد تولید مواد مخدر از آن باید احراز شود

تولید، ساخت، توزیع، فروش، واردات و صادرات بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته، تفاله تریاک و روانگردان های صنعتی غیر دارویی

  1.  تا پنجاه گرم , تا چهار میلیون ریال جریمه نقدی . تا پنجاه ضربه شلاق
  2.  بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم , از چهار میلیون ریال تا پنجاه میلیون جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و در صورتی که دادگاه لازم بداند تا سه سال حبس .
  3.  بیش از پانصد گرم تا پنج کیلوگرم , از پنجاه میلیون ریال تا دویست میلیون ریال جریمه نقدی . پنجاه تا هفتاد چهار ضربه شلاق . سه تا پانزده سال حبس .
  4.  بیش از پنج کیلو گرم , اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم , مطابق تبصره , اگر برای بار اول مرتکب این جرم شده و موفق به توزیع و فروش آن ها نشده و مواد , بیست کیلو یا کمتر باشد , دادگاه با جمع شروط مذکور آن ها را به حبس ابد و هفتاد وچهار ضربه شلاق و مصادره اموال ناشی از همان جرم محکوم می نماید .

خرید و نگهداری، اختفا و حمل بنگ، چرس، گراس، تریاک، شیره، سوخته، تفاله تریاک و روانگردان های صنعتی غیر دارویی

  1.  تا پنجاه گرم , تا سه میلیون ریال جریمه نقدی و تا پنجاه ضربه شلاق
  2.  بیش از پنجاه گرم تا پانصد گرم , پنج تا پانزده میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا هفتاد چهار ضربه شلاق
  3.  بیش از پانصد گرم تا پنج کیلو گرم , پانزده میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و چهل تا هفتاد و چهار ضربه شلاق  ودو تا پنج سال حبس
  4.  بیش از پنج تا بیست کیلو گرم , شصت تا دویست میلیون ریال جریمه نقدی و پنجاه تا هفتاد وچهار ضربه شلاق و پنج تا دو سال حبس و در صورت تکرار برای بار دوم علاوه بر مجازات های مذکور , به جای جریمه مصادره اموال ناشی از همان جرم و برای بار سوم , اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم .
  5.  بیش از بیست تا یکصد کیلوگرم , علاوه بر مجازات های مقرر در بند ۴ به ازای هر کیلوگرم دو میلیون ریال به مجازات جزای نقدی مرتکب اضافه می شود و در صورت تکرار , اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم .
  6.  بیش از یکصد کیلو گرم , علاوه بر مجازات جریمه نقدی و شلاق  مقرر در بند های ۴ و ۵ حبس ابد و در صورت تکرار , اعدام و مصادره اموال ناشی از همان جرم .

مجازات انواع جرائم مواد مخدر !!!

حمل، نگهداری، اختفا، واردات صادرات، ارسال، تولید و توزیع هروئین، مرفین، کوکائین، ال اس دی، آمفتامین، مت آمفتامین (شیشه) و روانگردان هایی صنعتی غیر دارویی

مطابق ماده ۸ قانون : هر کس هروئین , مرفین , کوکائین و دیگر مشتقات شیمیایی مرفین و کوکائین و یا لیزژیک اسید دی اتیل آمید (ال.اس.دی), متیلن دی اکسی مت آمفتامین (ام.دی.ام. یا آکستاسی) , گاما هیدرو کسی بوتیریک اسید(جی.اس.دی), فلورنیترازپام , امفتامین (شیشه) و یا دیگر مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی که فهرست آنها به تصویب مجلس شورای اسلامی می رسد را وارد کشور کند و یا مبادرت به ساخت , تولید ,توزیع , صدور , ارسال , خرید و فروش نماید و یا در معرض فروش قرار دهد و یا نگهداری , مخفی یا حمل کند با رعایت تناسب و با میزان مواد به شرح زیر مجازات خواهد شد :

  1. تا ۵ سانتی گرم , از پانصد هزار ریال تا یک میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا پنجاه ضربه شلاق
  2. از ۵ سانتی گرم تا یک گرم , از دو میلیون تا شش میلیون ریال جریمه نقدی و سی تا هفتاد ضربه شلاق
  3. بیش از یک گرم تا ۴ گرم , از هشت میلیون تا بیست میلیون ریال جریمه نقدی و دو تا پنج سال حبس و سی تا هفتاد ضربه شلاق
  4.  بیش از چهار گرم تا پانزده گرم ,از بیست میلیون تا چهل میلیون ریال جریمه نقدی و پنج تا هشت سال حبس وسی تا هفتادو چهار ضربه شلاق 
  5.  بیش از پانزده گرم تا سی گرم , از چهل میلیون تا شصت میلیون ریال جریمه نقدی و ده تا پانزده سال حبس و سی تا هفتاد و چهار ضربه شلاق
  6.  بیش از سی گرم , اعدام و مصاده اموال ناشی از همان جرم
پیشنهاد مطالعه  همه چیز درباره اخذ مجوز دارو سازی و مکمل های دارویی !!!

اقدام به قاچاق مواد افیونی جرم است

مجازات اقدام به قاچاق مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی موضوع این قانون طور مسلم اعدام است و حکم اعدام در صورت مصلحت در محل زندگی مرتکب در ملأ عام اجرا خواهد شد .

دایر کردن یا اداره کردن مکان استعمال مواد مخدر

دایر کردن محل مصرف مواد مخدر جرم است , هر کس به منظور استعمال مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی مکانی را دایر و یا اداره کند به پنج تا ده میلیون ریال جریمه نقدی و بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و یک تا دو سال حبس و انفصال دائم از خدمات دولتی محکوم می شود . تکرار این جرم , دو تا چهار برابر مجازات بار اول خواهد بود .

تولید,ساخت و نگهداری ابزار استعمال مواد مخدر

هر کس آلات و ادوات مخصوص تولید یا استعمال مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی را وارد کند , بسازد , خرید یا فروش کند , علاوه بر ضبط آنها به یک میلیون تا پنج میلیون ریال جزای نقدی و ده تا پنجاه ضربه شلاق محکوم می شود .

پیشنهاد مطالعه  مجازات خرید و فروش و مصرف گل (ماری‌جوانا) یا وید یا گرس در قانون چیست؟

 استعمال مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی

افراد غیر معتادی که مواد افیونی یا روان گردان های صنعتی غیر دارویی استعمال نمایند , بر حسب نوع مواد به شرح ذیل مجازات می شوند :

  1.  استعمال مواد مذکور در ماده ۴ , به بیست تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و یک میلیون تا پنج میلیون ریال جزای نقدی .
  2.  استعمال مواد مذکور در ماده ۸ به پنجاه تا هفتاد و چهار ضربه شلاق و دو تا ده میلیون ریال جزای نقدی .

قرار دادن یا پناه دادن متهمین , محکومین مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی که تحت تعقیب هستند و یا دستگیر شده اند :

هر کس متهم موضوع این قانون را پس از دستگیری و نیز محکوم موضوع این قانون را پناه یا فرار دهد و یا در فرار آنها همکاری و مشارکت نماید , به نصف مجازات متهم یا مجرم اصلی محکوم خواهد شد . در مورد حبس ابد و اعدام , مرتکب به ترتیب به ده سال و بیست سال حبس و از سی تا هفتاد چهار ضربه شلاق محکوم می شود.

قرار دادن مواد افیونی یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی یا آلات و ادوات استعمال در محلی به قصد متهم کردن دیگری

هر کس به قصد متهم کردن دیگری , مواد مخدر یا روانگردان های صنعتی غیر دارویی و یا آلات و ادوات استعمال آن را در محلی قرار دهد به حداکثر مجازات همان جرم محکوم خواهد شد .

گروه مشاورین و وکلای موسسه حقوقی سروش نافع دادمان بستری است که شما عزیزان می توانید از طریق آن سوالات خود را درباره انواع جرائم مربوط به مواد مخدر و مجازات آن در قانون مجازات اسلامی ثبت کنید و در کمترین زمان پاسخ مناسب خود را دریافت کنید:

مشاورین حقوقی و قضایی دادمان

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای دریافت مشاوره کلیک کنید
پیمایش به بالا